Haberler

Çavuşoğlu'ndan Kerry'e Halep Telefonu

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin Halep kentinde devam eden karışıklarla ilgili sürpriz bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ABD Dışleri Bakanı John Kerry ile telefonda görüşen Çavuşoğlu, önümüzdeki günlerde Halep'te yapılması gerekenleri konuştu.

REJİM GÜÇLERİ ATEŞKESİ BOZMUŞTU

Halep'te rejim güçleri ile muhalifler arasında ateşkes anlaşması imzalanmıştı. Bu gelişmenin ardından ise rejim güçleri ve Şii milisler ateşkesi bozmuşlardı.

HALEPLİ BANA'DAN ÇAVUŞOĞLU'NA YARDIM ÇAĞRISI

Öte yandan Suriye'nin doğu Halep bölgesinde dün ateşkes ilanından sonra umutlanan 7 yaşındaki Halepli Bana, rejimin ateşkesi ihlal etmesiyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu.

"LÜTFEN BİZE YARDIM EDİN"

İran komutasındaki Şii milisler ve Beşşar Esed rejiminin ateşkes ihlalinin ardından Twitter'daki hesabından, Çavuşoğlu'na mesaj gönderen Bana, "Sayın Mevlüt Çavuşoğlu dün umudumuz vardı? Ama şimdi neler oluyor?" diye sordu. Bana, mesajının devamında "Lütfen bize yardım edin, vakit kalmadı. Teşekkürler." ifadesini kullandı.

"UMUDUNU KORKU KARDEŞİM"

Çavuşoğlu da 7 yaşındaki kızın mesajına "Umudunu koru kardeşim. Türkiye senin çağrına kulak veriyor. Senin ve birçok Suriyeli çocuğun yaşadığı kabusları sona erdirmek için çok çalışıyoruz." mesajıyla cevap verdi.

Bana, eylül ayından bu yana sosyal medya hesabından Halep'teki son durum ve bombardıman altındaki yaşamına dair paylaşımlarda bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu John Kerry Suriye Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title