Haberler

Çavuşoğlu, Bozyazı'da Partililerle Bir Araya Geldi

Güncelleme:

AB Bakanı Çavuşoğlu, "Biz yerel yöneticiliği, siyaset yapmayı ve halka hizmet yapmayı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendik" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Biz yerel yöneticiliği, siyaset yapmayı ve halka hizmet yapmayı, İstanbul'u çöplükten kurtarıp, dünyanın vizyonu haline getiren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendik. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah seçimleri de kazanacağız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, seçim çalışmaları için geldiği Mersin'in Bozyazı ilçesinde partililerle bir araya geldi. Çavuşoğlu, parti binasında yaptığı konuşmada, seçimlere çok az süre kaldığını ve seçim çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Çavuşoğlu, "Biz yerel yöneticiliği, siyaset yapmayı ve halka hizmet yapmayı, İstanbul'u çöplükten kurtarıp, dünyanın vizyonu haline getiren Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan öğrendik. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah seçimleri de kazanacağız" diye konuştu.

Kendisinin de yörük olduğunu ve hala ailesinin o hayatı devam ettirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Yaylalara göçeriz. Toroslar'da, Konya sınırında yaylamız var. Koyun ve keçilerimizle beraber göçeriz. Örf ve adetlerimizi devam ettiriyoruz. Avrupa'ya seçildiğim zaman 'koyunu da güderiz, Avrupa'yı da yönetiriz' demiştim. Biz işimizi çok iyi yaparız. Diplomasi ise diplomasi, ülkeyi savunmaksa savunmak, ekonomiyi büyütmekse büyütmek ama halkın içinden çıktığımızı ve halk arasında olduğumuzu, onlar sayesinde buralarda olduğumuzu hiç bir zaman unutmayız. Eskiden böyle değildi siyasetçiler. AK Parti Türkiye'de her şeyi değiştiriyor ya, siyasetçi profilini de değiştirdi."

Ufak bir olaydan, baskıdan, şantajdan korkup kaçanların kendilerinin yol arkadaşı olamayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Korkup kaçanlar ancak geçici bir süreliğine bu davadan faydalanan ya da geçinen insanlardır. Hani Atatürkçü geçinenlerle Atatürk'ten geçinenler var ya... Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük bir vizyon ortaya koymuş ve bunu gerçekleştirmiş. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuş ve 'muasır medeniyetler seviyesi' demiş. Bugüne kadar Atatürk'ten geçinenler hiç bu yönde adım atmamışlar ama şimdi Türkiye'yi ileri muasır medeniyetler seviyesinin üstüne AK Parti çıkartıyor" diye konuştu.

Mersin'in de turizmin merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Turizmin merkezi yapmamız için öncelikle yol yapmamız lazım. Alt yapı, kanalizasyon arıtma lazım. Denizimizin tertemiz olması lazım. Turizm beldelerinde iş, ehil kişilerin elinde olmadığı zaman neler olduğunu, nasıl düzeltilemeyecek tahribatlar oluştuğunu görüyoruz. Şimdi Anamur sahilinde belediye, sahilin ortasına insan boyunda duvar örüyor. Biz diyoruz buraya turist gelecek, ne iş? Yani bu zihniyet ve vizyon eksikliği, yaşadığımız şehirler için çok tehlikelidir. O yüzden Bozyazı, Anamur ve Mersin bu yönetim anlayışını hak etmiyor. İnşallah bu anlayış 30 Mart'ta değişecek."

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra esnafı ziyaret edereki yaparak vatandaşlarla sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mevlüt Çavuşoğlu Bozyazı Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title