Haberler

Çatılar Kara Dayanamadı

- Çatılar kara dayanamadı

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 15 gündür aralıklarla devam eden ve ilçe merkezinde 1.5 metreye ulaşan kar nedeniyle ev, iş yeri, ahır ve pazar yerinin çatısı çöktü

Bazı köylerde çatı çökmesi sonucu 25 hayvan telef olurken, bir evin çatısının çökmesi ise saniye saniye görüntülendi

Kar nedeniyle okullar tatil edilirken, ilçeye elektrik verilemiyor, ilçenin köy ve Adana ile Kayseri yolları da kapalı

Kaymakamlık vatandaşları gerekmedikçe sokağa çıkmaması ve seyahat etmemeleri için uyardı

ADANA - Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 15 gündür aralıklarla devam eden ve ilçe merkezinde 1.5 metreye ulaşan kar nedeniyle ev, iş yeri, ahır ve pazar yerinin çatısı çöktü.

Adana'nın en kuzeyinde bulunan ve yaklaşık bin 500 rakımı olan Tufanbeyli ilçesinde yaklaşık 15 gün önce başlayan ve son iki gündür hiç durmadan yağan kar hayatı felç etti. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 1.5 metreyi geçerken çatılardan sürekli düşen kar nedeniyle kimi evler görünmez oldu. Yol kenarlarına park edilen araçlar tamamen kar altında kaldı. Tufanbeyli'ye aşırı kar yağışı nedeniyle elektrik verilemezken, okullar tatil edildi. Tufanbeyli'nin ilçe merkezinde bile ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kar, ara vermediği için iş makineleri yolu açtığı an yollar geri kapanıyor. Ayrıca Tufanbeyli'nin köyler ve Adana-Kayseri ile ulaşımı da şuan sağlanamıyor. Kaymakamlı vatandaşları gerekmedikçe sokağa çıkmamaları ve seyahat etmemeleri konusunda uyardı. Aşarı kar yağışına çatılarda dayanmadı. İlçede belediyenin çay bahçesinin, pazar yerinin çatısı aşırı kar yağışı nedeniyle çöktü. Çatı altında bulanan araçlarda maddi zarar oluştu. Bir vatandaşın kar küreme çalışması yaparken evinin çatısından düşen kar kütlesi garajın çatısını çökertti. Vatandaşa şans eseri bir şey olmadı. Bir benzin istasyonunun çatısı da aşırı kara dayanamayarak çöktü. Bir evde ise ikinci kattan düşen kar kütlesi garajın çatısını çökertti. Bu anlar vatandaşlar tarafından saniye saniye görüntülendi. Köylerde ise ahırların çatılarının aşırı kar nedeniyle çöktüğü ve 25 hayvanın telef olduğu öğrenildi.

Vatandaşlar Tufanbeyli'de uzun zamandır böyle bir kar yağışı görmediklerini, dışarı bile çıkmakta zorlandıklarını, yol kenarına park ettikleri arabaları bulmakta zorlandıklarını, çatıların kara dayanamadığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Tufanbeyli Genel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title