Haberler

Çatalca'da Yangın Söndürme Uçağı Düştü: 3 Yaralı

İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (Akom) Tarafından Kiralanan Yangın Söndürme Uçağının Çatalca Durusu Gölü'ne Düştüğünü ve Uçaktaki 3 Mürettebatın Yaralandığını Söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından kiralanan yangın söndürme uçağının Çatalca Durusu Gölü'ne düştüğünü ve uçaktaki 3 mürettebatın yaralandığını söyledi.

Güler, AKOM'un kiraladığı yangın söndürme uçağının, saat 16.00 sıralarında keşif amacıyla havalandığını söyledi.

Uçağın, saat 18.00 sıralarında Çatalca'daki Durusu Gölüne düştüğünü ifade eden Vali Güler, kıyıya 20 metre mesafede düşen uçaktaki 3 mürettebatın, köylüler ve kurtarma ekibinin müdahalesiyle parçalanan uçaktan çıkarıldığını anlattı.

Güler, yaralanan üç kişiden Türk personelin durumunun ağır olduğunu ve International Hospital'a kaldırıldığını belirterek, biri İtalyan, diğeri Yunan iki kişinin ise Çatalca Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını ve durumlarının ağır olmadığını söyledi.

Uçağın düşüş nedeninin araştırıldığını ifade eden Vali Güler, ''Arkadaşlarımız konuyla ilgili incelemelerini sürdürüyorlar'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title