Haberler

Çatalca'da Doğal Gaz Dağıtımı Töreni

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, "Bugüne kadar 98 milyar yatırım yaptık, Çatalca'ya 1 milyar yatırım yaptık. Sadece Çatalca'da bulunan 9 okulun bahçesine spor salonu yaptık." dedi.

Çatalca'nın doğal gaz dağıtımını, geçen yılın ağustos ayında devralan İGDAŞ, tamamladığı 86 kilometrelik hat yatırımıyla İhsaniye, İnceğiz ve Kabakça mahallelerine törenle doğal gaz verdi. Çatalca'nın İhsaniye Mahallesi'nde gerçekleştirilen törende konuşan İBB Başkanı Topbaş, yatırımların devam edeceğini ve yakında bulunan mahallelere de doğal gaz gideceğini söyledi.

Çatalca'nın daha önce Büyükşehir'e bağlı olmadığını ve kendisine oy verilmediğini hatırlatan Topbaş, "Ama bizler insanın olduğu yere hizmet götürmemiz gerekir dedik ve götürdük. Oy versin ya da vermesin bunun hesabını yapmadık. Kim ne kadar bu tarihe kadar hizmet üretti, Türkiye'de ve İstanbul'da muhakeme yapsınlar, onların vicdanlarına bırakırım. Bugüne kadar 98 milyar yatırım yaptık, Çatalca'ya 1 milyar yatırım yaptık. Sadece Çatalca'da bulunan 9 okulun bahçesine spor salonu yaptık. Ayrıca dere ıslahları yaptık, gelirken, gördüğüm şu yandaki dere çok kirli akıyor. Onunla ilgili paket arıtmayı kurmanız lazım dedim." ifadelerini kullandı.

"Kimin yanında olacağınızı önce vicdanınıza soracaksınız"

Başkan Topbaş, hizmet yapılsın diye verilen kaynakları daha önceki belediye başkanlarının doğru kullanmadığını belirterek, " İstanbul'da 360 tane alt geçit ve kavşak yaptık, tünel yollar yapıyoruz. Çatalca'ya hafif metrodan bahsettim. Kimin yanında olacağınızı kimden hizmet alacağınızı önce vicdanınıza soracaksınız. Bu kaynakları doğru olarak biz kullanıyor ve hizmet üretiyoruz. Bu çocuklarımızın yarınlarını biz hazırlıyoruz. Bugüne kadar bu kaynaklar doğru kullanılmadı." diye konuştu.

"Buradan bir müjdeyi anons etmek istiyorum" diyen Topbaş, şöyle konuştu:

"İstinye'den Çubuklu'ya gidecek arabalı vapur seferlerini başlattık. Böylece 8 dakikada karşıya geçilebilecek. İnşallah İstinye'ye metro da getiriyoruz. Üsküdar'dan, denizin altından tünellerle yollar yapıyoruz dağlar dayanmıyor bize yeter ki yanımızda olun diyorum doğal gazınız hayırlı olsun. Ayrıca burada 9 mahallemize daha gelecek ve devam edecek. Ardı arkası kesilmeyecek."

Ardından Çatalca'nın Akalan, İzzettin, Gökçeali, Nakkaş, Kestanelik, Çanakça, Dağyenice, Subaşı ve Oklalı mahalleleri için planlanan doğalgaz yatırım projesi açıklandı. 130 kilometrelik yatırımla 2017 sonunda İGDAŞ'ın Çatalca'daki boru hattı 309 kilometreyi, toplam yatırımı da 57 milyon lirayı bulacak.

Program sonunda Topbaş, yol üzerindeki köyleri ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

Törene AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, İGDAŞ yöneticileri ile ilçede görev alan STK temsilcileri ve ilçe halkı katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Topbaş İhsaniye İstanbul Çatalca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title