Haberler

Çat Barajı'ndan Kanallara Pompajla Su Verilecek

Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğünce 18 Ağustos tarihinden itibaren Çat Barajı'ndan pompajla alınacak suyun, sulama kanallarına verileceğini bildirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 9. Bölge Müdürlüğünce 18 Ağustos tarihinden itibaren Çat Barajı'ndan pompajla alınacak suyun, sulama kanallarına verileceğini bildirildi.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Malatya genelinde 2016 yılı kış mevsimi ve 2017 yılı bahar aylarında yeterli yağış alınamaması nedeniyle kuraklık yaşandığı belirtildi.

Kentteki tarım arazilerinin en önemli su kaynağı olan Çat Barajı'nda yeterli sulama suyu depolanamadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Barajın maksimum su kotu olan 1414.00 metredeki göl hacmi 344,7 milyon metreküp, minimum su kotu olan 1391,67 metredeki göl hacmi 60,6 milyon metreküp olup, barajın aktif hacmi ise 284 milyon metreküpken 2017 yılı içerisinde bugüne kadar Çat Barajı'nda depolanabilen toplam sulama suyu 22,2 milyon metreküp, yani barajın doluluk oranı yüzde 8'dir. Mevcut Derme, Çerkez Yazısı ve Derme ilave sulamalarının toplam sulama alanı 161,400 dekardır. 2017 yılında genel sulama planlamasına göre sadece meyve bahçeleri için 62 bin 504 dekarlık alanın sulanması gerekmekte olup, bu alanın sulamu suyu ihtiyacı 49 bin 930 milyon metreküptür."

Konunun aciliyetine binaen, meyve ağaçlarının sulanması için gerekli önlemlerin alınması hususunda DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, "Çat Barajı'nda iş makineleriyle çalışma başlatılarak göl içerisine set yapımına başlanılmış, 250 metre uzunluğunda, 2 metre yüksekliğinde ve 6 metre genişliğindeki seddin yapımı tamamlanmıştır. Barajın minimum kot seviyesinin altında sulama suyu alınmasıyla ilgili olarak 10 dalgıç pompayla suyun terfi edilmesi için borular temin edilmiş ve gerekli enerji hattı çekilmekte olup, teknik bir sıkıntı olmadığı takdirde 18 Ağustos tarihinden itibaren barajdan pompajla alınacak 7-10 milyon metreküp suyun sulama kanallarına verilmesi gerçekleştirilecektir." açıklamasında bulunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Malatya Çat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title