Haberler

Casper'ın Kurucuları Okuduğu Üniversiteyi Unutmadı

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Mezun Olduktan Sonra Kurdukları Şirketi Türkiye'nin En Çok Bilinen Yerli Markalarından Biri Haline Getirmeyi Başaran Casper'ın Kurucuları Yalçın Yıldırım ve Altan Aras Fakılı, Üniversitelerine "Casper Yazılım Geliştirme Laboratuvarı" Kurdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra kurdukları şirketi Türkiye'nin en çok bilinen yerli markalarından biri haline getirmeyi başaran Casper'ın kurucuları Yalçın Yıldırım ve Altan Aras Fakılı, üniversitelerine "Casper Yazılım Geliştirme Laboratuvarı" kurdu.

Casper Yazılım Geliştirme Laboratuvarı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durul Ören, Casper Yönetim Kurulu Başkanı Altan Aras Fakılı ve Casper Genel Koordinatörü Yalçın Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende bir konuşma yapan Prof. Dr. Ören, Casper yöneticilerine mezun oldukları üniversiteye ve eğitime katkılarından dolayı birer plaketle teşekkür etti. Ören, üniversiteden mezun olduktan sonra 1991'de 40 metrekarelik alanda kurdukları Casper'ı bugün Türkiye'nin en

çok bilinen yerli bilgisayar markası haline getiren Altan Aras Fakılı ve Yalçın Yıldırım'la üniversite olarak gurur duyduklarını söyledi. Casper'ın kurduğu laboratuvarın mezunlarla okul arasındaki işbirliğine güzel bir örnek teşkil ettiğini kaydeden Ören, bu geleneğin yeni mezunlarla devam etmesi dileğinde bulundu.

Casper, Yıldız kampüsünde kurduğu "Casper Yazılım Geliştirme Laboratuvarı"nı öğrencilerin ve öğretim elemanlarının günümüzün tüm geçerli ortam ve platformlarını bir arada kullanarak yeni yazılımlar geliştirebilecekleri ve araştırma yapabilecekleri yüksek kapasitede bilgisayarlarla donattı. Laboratuvarla Casper, Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin teorik öğrenimine ek olarak uygulama geliştirebilecekleri gelişmiş bir ortam sağlamayı amaçlıyor. Şirket bilgisayarları 2 yılda

bir güncelleyerek, öğrencilerin yeni teknolojileri yakından takip etmesine de olanak tanıyacak.

(CHT-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title