Haberler

Casey: "Ralston'dan PKK ile Mücadelede Umutluyuz"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülerinden Tom Casey, ABD'nin PKK ile Mücadelede Özel Temsilci Olarak Atadığı Emekli Orgeneral Joseph Ralston'ın Temaslarının, PKK ile Mücadelede Daha İyi İşbirliğine Yardımcı Olmasını Umduklarını Söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Tom Casey, ABD'nin PKK ile mücadelede özel temsilci olarak atadığı emekli Orgeneral Joseph Ralston'ın temaslarının, PKK ile mücadelede daha iyi işbirliğine yardımcı olmasını umduklarını söyledi.

Casey, düzenlediği basın toplantısında, Ralston'ın amacı ve gündemine ilişkin bir soru üzerine, ''Ralston, ABD, Türkiye ve Irak hükümetleri arasında PKK ile mücadelede eylemleri koordineye yardım ve PKK'nın, kuzey Irak dahil herhangi bir bölgeyi terörist amaçlarla kullanma pozisyonunda olmamasını garanti etmek amacıyla görevlendirilmiş özel bir temsilcidir'' dedi. Tom Casey, Ralston'ın bu görevi kabul etmesinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, emekli orgeneralin, bu görevi yerine getirmek için gereken niteliklere sahip olduğunu, Amerikan ordusunun deneyimli bir yetkilisi olduğunu anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title