Haberler

Çarşamba Toplantıları

Uşak Valiliği ile Uşak Üniversitesi'nce organize edilen çarşamba toplantıları kapsamında "Misyonerlik" konusu tartışıldı. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Şişman'ın konuşmacı olarak katıldığı panelde, ermeni meselesi, azınlık okulları ve Türkiye'deki misyonerlik faaliyetleri ele alındı.

Uşak Valiliği ile Uşak Üniversitesi'nin organizesinde her hafta Çarşamba günleri çeşitli konuların tartışıldığı Çarşamba Toplantıları yapılıyor. Rektör Adnan Şişman, 1915 yılında iddia edildiği gibi Ermeni soykırımı yapılmadığını ifade ederek "O dönemin Ermeni Meselesi ne ise bugünün PKK'sı da aynı şeydir" dedi.

1915 Ermeni Soykırımı iddialarına da değinen Adnan Şişman, şöyle konuştu: "1915'te iddia edildiği gibi bir soykırım söz konusu değildir. Ayrıca söylendiği gibi bir milyon 500 bin Ermeni ölmemiştir. Sadece çıkan olaylarda bin 600'e yakın Ermeni ölmüştür. Bunda da hiçbir şekilde soykırım yok. Bu soykırım yalanları kasıtlı olarak ortaya atılmaktadır. 1915'te Ermeni meselesi neyse bugünün PKK'sı aynı şeydir. Oynanan oyunlar değişmemiştir." Rektör Prof.Dr. Adnan Şişman, Anadolu'nun Türkleşmesinden günümüze Türkiye'de sürdürülen misyonerlik faaliyetlerini içeren bir sunum da yaptı. Rektör Şişman, Osmanlı dönemindeki yabancı ve azınlık okulları ile ilgili bilgi vererek misyonerlik faaliyetlerinin açık ve gizli olmak üzere iki şekilde yürütüldüğünü anlattı.

Misyonerlerin Anadolu'yu "İncil Ülkesi" olarak gördüğünü anlatan Şişman, sözlerine şöyle devam etti: "Bu nedenle kutsal gördükleri toprakları hıristiyanlaştırmak için Türkiye'de yoğun faaliyet yürütüyorlar. Haçlı seferleri ile başlayan mücadele başarıya ulaşmayınca misyonerlikle devam etmiştir. Günümüzde de misyonerlik faaliyetleri devam etmektedir." Rektör Adnan Şişman, panelin sonunda öğrencilerin ve katılımcıların sorularını da cevapladı. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki paneli vali yardımcıları Şükrü Yıldırım, Ertuğ Şevket Aksoy ve Fahrettin Göncü, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu ile üniversite öğrencileri ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri takip etti.

(KY-Mİ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title