Haberler

Çarşamba'da Avcılara Eğitim

Güncelleme:

Çarşamba'da, Atıcılık İhtisas Spor Kulübü bünyesindeki avcılara yaban hayatı konusunda eğitim verildi.

Çarşamba'da, Atıcılık İhtisas Spor Kulübü bünyesindeki avcılara yaban hayatı konusunda eğitim verildi.

Samsun Orman İşletme Şefliğinden Berrin Tanrınur tarafından verilen eğitimde, yaklaşık 20 avcıya yaban hayatı anlatıldı.

Çarşamba Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Murat Sağlam, yaptığı açıklamada, ilçedeki avcıların bilinçlenmesi için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Tanrınur ise ilçede sertifikasız avcının olmaması için ilk eğitim çalışmalarını başlattıklarını anlattı.

Avcılara yaban hayatı konusunda eğitim verdiklerini söyleyen Tanrınur şunları kaydetti:

"Daha önceki günlerde avcılarımız atıcılık eğitimleri gibi çeşitli eğitimler aldılar. 10 gün süren bir eğitim programı var. Program sonunda sınavdan başarılı sonuçla ayrılan avcılarımız sertifika almaya hak kazanıyor. Çarşamba'da av sporunun yaygınlaşması ve bilinçli avlanmayı teşvik etmeye çalışıyoruz. Bu konuda önümüzdeki dönemde çeşitli çalışmalarımız olacak bunlardan en önemlisi de Çarşamba'ya kazandırmaya çalıştığımız bir trap atış sahası. 7-8 Haziran'da da bölgemizde çevre il ve ilçelerden avcıların da katılacağı trap yarışlarının da olacağı büyük bir av şenliği yapacağız." - Samsun

Kaynak: AA / Yerel

Murat Sağlam Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title