Haberler

Çarpık Kentleşmeyi Sergisine Taşıdı

Ankara'da yaşayan heykeltıraş Birgül Baran, 'Kente Dair' adını verdiği ilk kişisel heykel ve desen sergisini, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde açtı.

Ankara'da yaşayan heykeltıraş Birgül Baran, 'Kente Dair' adını verdiği ilk kişisel heykel ve desen sergisini, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde açtı.

Bodrum Kaymakamlığı Sanat Galeri olarak hizmet veren Osmanlı Tersanesi'ndeki sergide, Baran'ın metal ve ahşap formları kullanarak yaptığı 7 heykel ve 11 desen çalışmasına yer verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nde görevli olan Baran'ın eserleri, sergiyi gezenler tarafından beğenildi.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Geliştirme Projesi Bursu ile Londra Üniversitesi Goldshimths Koleji'nde Müzeler ve Sanat üzerine eğitim alan Baran, yurt içi ve dışında birçok karma sergiye katıldığını ancak ilk kez kişisel sergi açtığını belirtti.

Baran, eserlerindeki temayı ise "Metropollerdeki çarpık yapılaşmanın, yüksek gökdelenlerin insanları nasıl yalnızlığa ittiğini sorguluyorum. Enerjinin ve teknolojinin kötüye kullanılmasının yarattığı sıkıntıları, doğanın tahrip edilmesini, tek düze yaşantının getirdiği sorunların nedenlerini kendi içimde sorguluyorum. Kentlerde yaşanan kargaşanın insan üzerinde uyguladığı baskı ve psikolojik sorunları da yorumlayarak eserlerime yansıtıyorum ve sanatseverler ile paylaşıyorum" diye açıkladı. Sergi, 11 Ağustos'a kadar gezilebilecek. - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title