Haberler

Çardak'ta Sağlıklı Toplum Konferansı

Lapseki'nin Çardak beldesinde sağlıklı toplum konferansı düzenlendi.

Lapseki'nin Çardak beldesinde sağlıklı toplum konferansı düzenlendi.

Çardak Tarihi Han'da düzenlenen konferansa katılan Kolan Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tezer, katılımcılara bel ağrıları ve omurga hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Omurganın da bir organ olduğunu ve gün geçtikçe yaşlandığını belirten Tezer, insan hayatında omurga sağlığının önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Tezer, bel ağrısı sorununun toplumda çok sık karşılanan bir rahatsızlık olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Neredeyse bel ağrısı şikayeti olmayan kimse yok. Ağrıların büyük bir kısmı yüzde 80 kadarı basit bel ağrısı dediğimiz yumuşak dokulardan kaynaklanan nedenle ortaya çıkabiliyor. Çoğu tedavi etmeseniz ya da basit ağrı kesicilerle geçebiliyor. Egzersiz çok önemli, belimizi çalıştırmalıyız, sabah akşam belli zamanlarda egzersiz yapmalıyız. Ben kendim bugüne kadar hiç hamal ameliyat etmedim çünkü adamın bel kasları çok kuvvetli. Ama ne kadar zayıf hareketsiz insan varsa o kadar çok bel hastalığına tutulur. Egzersiz yapmalıyız, yürümeliyiz, bunlar bel ağrıları için çok önemli."

Daha sonra Maltepe Üniversitesi Radyoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Levent Çelik, "Ak Sütün Pınarı Meme Kanseri" konulu konferans verdi. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Lapseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title