Haberler

Cape Canaveral: Atlantis Uzay Mekiği, Uluslararası Uzay İstasyonu'na Doğru Yol Almaya Devam Ediyor

2003 yılındaki Columbia felaketinden sonra, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) ilk kez tamirat çalışması üstlenen NASA, Atlantis Uzay Mekiği'ni Cape Canaveral'daki Kennedy Uzay Üssü'nden fırlattı. Mekiğin yörüngesine oturduğu bildirildi.

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda tamirat işlemleri yapılması için Atlantis Uzay Mekiği'ni fırlattı. 6 astronot ile birlikte yola çıkan Atlantis, kalkışından 2 dakika sonra roketlerinden kurtularak, UUİ'ye doğru yoluna devam etti. 9. dakikada yörüngesine oturan ve kargo bölümünde 2 büyük solar panel taşıyan Atlantis, ardında beyaz dumanlar bırakarak yükselmesini sürdürüyor. Yerden 225 kilometre yüksekliğe ulaştıktan sonra 350 kilometre yüksekliğe çıkana kadar manevra kabiliyeti kazandırmak için dizayn edilen 2 küçük motorunu çalıştıran Atlantis'in Pazartesi günü 13.46'da (TSİ) UUİ'de olması bekleniyor. NASA sözcüsü Kyle Herring, uçuşun yolunda gittiğini ve sistemin tüm fonksiyonlarının normal olduğunu söyledi.

Bu arada 2 haftadır devam eden çalışmalarda Atlantis'in fırlatılışı başta tropikal fırtına olmak üzere meydana gelen çeşitli arızalar sebebiyle 5 kez ertelenmişti. Atlantis için fırlatılması için ilk deneme 27 Ağustos'ta yapılmıştı, bugün yapılan denemenin de başarısızlıkla sonuçlanması halinde fırlatma Eylül ayının sonlarına ertelenmek durumunda kalacaktı.

Öte yandan UUİ'ye 16 tonluk malzeme taşıyan ve istasyonun onarılmasında görev alacak olan Atlantis personelini Brent Jett yönetiyor, mekiğin co-pilotluğunu Chris Ferguson üstleniyor. UUİ'de yapılacak görevde yer alacak uzmanları ise şöyle:

"Daniel Burbank, Heide Stefanyshyn-Piper, Joe Tanner ve Kanada Uzay Ajansı'ndan Steve MacLean."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title