Haberler

Canlı Kalkan Olmaya Gittiler

Güncelleme:

BDP'li Sebahat Tuncel Türkiye'nin Libya'yı örnek alması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonları durdurmak için sınıra 'canlı kalkan' olmaya giden gruba izin verilmedi.

LİBYA'YI ÖRNEK ALSINLAR

Geceyi Şırnak'ın Balveren Beldesi'nde geçiren grupta bulunan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Bu operasyon hazırlığını aylar önce AKP tarafından yapılmıştı. Ama biz de diyoruz ki iktidarlar baki değil, Libya'yı örnek alsınlar. Sivillerin ve bebeklerin de katledildiği bu operasyonları ve savaşı kabul etmiyor, muhatap sayın Öcalan'dır diyoruz" dedi.

CANLI KALKAN OLMAK İSTEDİLER

Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava harekatını canlı kalkan olarak durdurmak için aralarında BDP milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ayla Akat Ata, BDP'li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin ile Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Tunceli'den gelenlerin bulunduğu grubun sınıra geçişine izin verilmedi.

Şırnak'ın sınıra 60 kilometre uzaklıktaki Balveren Beldesi'nde durdurulan yaklaşık 300 kişilik grup, sloganlar attı. Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Valiliği'nin geçişlerine izin verilmeyeceği yönündeki kararı gruptakilere okudu ve karara tepki gösterdi. BDP'liler ile yolu kapatan jandarma arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

MUHATTAP SAYIN ÖCALAN'DIR

BDP Balveren Belde Başkanlığı önünde toplanan grup geceyi burada halaylar çekerek ve şarkılar söyleyerek geçirdi. BDP'lilere, "Operasyonlar durana kadar burada mıyız? diye soru sorarak konuşmasına başlayan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, şunları söyledi: "Kürt halkı onurlu bir mücadele veriyor. Özgürlük mücadelesinde bu halkın yaşamadığı acı, vahşet kalmadı. Başbakan, açılım, çözüm derken oruç ayında Gülen Cemaati'nin de desteğini alarak operasyon başlattılar.

Bu operasyon hazırlığını aylar önce AKP tarafından yapılmıştı. Ama biz de diyoruz ki iktidarlar baki değil Libya'yı örnek alsınlar. Sivillerin ve bebeklerinde katledildiği bu operasyonları ve savaşı kabul etmiyor, muhatap Sayın Öcalan'dır diyoruz. Bu gece konukseverliklerini göstererek kapılarını açan Balverenlilerin konuğu olacağız. Sınırdan gelen barış annelerimizi büyük bir coşku karşılayarak canlı kalkan eylemimize devam edeceğiz."

Gece yüzlerini poşuyla kapatan bir grup gösterici, ateş yakarak yolu trafiğe kapattı ve PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title