Haberler

Çankırı'da 2011 Böyle Geçti

Özgür Alantor - Çankırı'da 2011 yılında siyasetten spora, kültür-sanattan asayişe kadar çeşitli alanlarda hem kent gündemini hem de Türkiye gündemini yakından ilgilendiren olaylar meydana geldi.

Özgür Alantor - Çankırı'da 2011 yılında siyasetten spora, kültür-sanattan asayişe kadar çeşitli alanlarda hem kent gündemini hem de Türkiye gündemini yakından ilgilendiren olaylar meydana geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Çankırı'da 2011'de 290 milyon liralık yatırım yaptı. Yılın son günlerinde Süreyya Ayhan Kop'un memleketi Çankırı'da 2003 yılında yapılan heykelinin kaldırılması büyük yankı buldu.

Çankırı'da 2011'in önemli gelişmeleri şöyle:

14 Ocakta Çankırı'da Ahilik Kültürünün parçası olan "Yaran Geceleri",

"Geleneksel Sohbet Toplantıları" adıyla UNESCO Dünya Kültür Mirası Temsili Listesine girdi.

26 Ocakta kendisinden iki gündür haber alınamayan Yenice köyünün muhtarı İsmail Sivri ölü bulundu.

31 Ocakta İç Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Tüneli'nin proje ihalesi yapıldı.

3 Şubatta Çankırı'da bazı ahırlardaki büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edilmesi nedeniyle, merkez ile birlikte 11 ilçede bulunan hayvan pazarları geçici süreyle kapatıldı.

3 Martta yoğun kar yağışı nedeniyle Çankırı'da eğitime bir gün ara verildi.

30 Martta Ilgaz'da bulunan çok şeritli yolda çökme yaşandı. Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Çankırı-Ilgaz arasında kullanıma açılmadan çöken yolun en kısa sürede onarılacağını söyledi.

11 Nisanda AK Parti'nin 12 Haziran Milletvekili Genel Seçimi Aday Listesi açıklandı. Buna Göre Avukat İdris Şahin 1. sıradan, Hüseyin Filiz ise ikinci sıradan aday gösterildi.

30 Nisanda Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Çankırı Belediyesi işbirliği ile Çankırı'da düzenlenen "Anadolu'da Hadis Öğretimi ve Darul Hadisler" konulu sempozyumunun ilk bölümü gerçekleştirildi.

2 Mayısta içinde yabancı turistlerin bulunduğu otomobilin trene çarpması sonucu 4 turist yaralandı. Turistler Çankırı Devlet Hastanesinde tedavi edildi.

4 Mayısta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankırı merkezde ve bazı ilçelerinde miting düzenledi.

04 Mayısta Kastamonu-Çankırı karayolunun 25. kilometresindeki Ilgaz Dağı Soğuksu mevkisinde Başbakanlık otobüsünün yaklaşık 50-60 metre önünde giden trafik eskortuna ormanın içinden kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Saldırıda 1 polis şehit olurken, 1 polis yaralandı.

8 Mayısta Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Çankırı Atatürk Stadı'nda oynanan Çankırı Belediyespor-Alanyaspor karşılaşmasında Anneler Günü dolayısıyla kapalı tribüne sadece kadınlar alındı, maçı da kadın hakemler yönetti.

14 Mayısta - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çankırı ve ilçelerinde miting düzenledi.

06 Haziranda AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çankırı'da partisinin mitingine katıldı.

12 Haziranda genel seçimler yapıldı. Çankırı genelinde yüzde 66 oy alan AK Parti iki milletvekilini aldı.

22 Haziranda Çankırı Valisi Şemsettin Uzun emekliye ayrıldı

02 Temmuzda yaklaşık 2 saat etkili olan sağanak nedeniyle Çankırı-Ankara karayolunda oluşan su birikintisi, yolun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

8 Temmuzda E-80 karayolunda meydana gelen trafik kazasında 17 kişi yaralandı.

24 Temmuzda Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası yarışları Çankırı'nın Bayramören ilçesinde yapıldı.

12 Ağustosta gece yarısından sonra başlayan şiddetli yağış ve dolu nedeniyle bir çok apartmanın alt katını su basarken, bazı vatandaşlar da evlerinde mahsur kaldı.

17 Ağustosta Çankırı Valiliği görevine İç İşleri Bakanlığı müfettişlerinden Vahdettin Özcan atandı.

22 Eylülde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Ahilik Haftası kutlamalarına ve Emniyet Müdürlüğü hizmet binası temel atma törenine katıldı.

11 Kasımda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yaptırdığı 111 tesisin toplu açılış törenini gerçekleştirdi. Bu kapsamda Çankırı'da 11 tesisisin açılışı Erdoğan tarafından yapıldı.

3 Aralıkta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Çankırı'da bazı tesislerin açılışı ve temel atma törenine katıldı. Eroğlu, Bakanlık olarak Çankırı'ya 290 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti.

10 Aralıkta Süreyya Ayhan Kop'un memleketi Çankırı'da 2003 yılında yapılan heykeli kaldırıldı.

- ÇANKIRI

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title