Haberler

Çankayalı Belediyeden Memnun Değil

Devletin En Önemli Kurumlarına Ev Sahipliği Yapan Ankara'nın Çankaya Belediyesi, "Vatandaş Memnuniyeti" Sıralamasında Sonuncu Oldu.

Devletin en önemli kurumlarına ev sahipliği yapan Ankara'nın Çankaya Belediyesi, "vatandaş memnuniyeti" sıralamasında sonuncu oldu.

     Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından hazırlanan Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2007 üçüncü çeyrek çalışmasının sonuçları, KalDer Başkanı Çetin Nuhoğlu ve TMME Üst Kurul Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Kalyan tarafından bir basın toplantısıyla açıklandı. Sonuçlar, yerel yönetimlerin seçim döneminde hızlandırdıkları çalışmalarla yurttaşların gönlünü çelmeyi başardığını ortaya koyarken, Türkiye'nin yönetildiği kurumların bulunduğu Çankaya Belediyesi hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyeti bakımından sınıfta kaldı.

-"KEŞKE HER YIL SEÇİM OLSA"-

Çetin Nuhoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, TMME'nin yerel yönetimler ve 11 özel sektör bazında vatandaş memnuniyetini ölçtüğünü hatırlatarak, bu yıl özellikle yerel yönetimlerle ilgili sonuçların dikkat çekici olduğunu söyledi.

Geçen yıl 57.2 olan yerel yönetim endeksinin bu yıl 62.9'a çıktığına işaret eden Nuhoğlu, bu artışın arkasında seçim döneminde yerel yönetimlerin yaptığı çalışmaların vatandaşlarca olumlu değerlendirmesinin yattığını kaydetti.

Nuhoğlu, "Sonuçlar 'Keşke her yıl seçim olsa' dedirtiyor. Çünkü seçim yaklaştıkça vatandaşa sunulan hizmetler çeşitleniyor ve kalitesi iyileşiyor. Bugünkü sonuçlar, önümüzdeki dönemde de yerel seçimler nedeniyle belediyelerin yapacağı çalışmalar doğrultusunda, vatandaş memnuniyetinin artacağını işaret ediyor" diye konuştu.

-21 İL VE 35 İLÇENİN BAŞARISI ÖLÇÜLDÜ-

Vatandaş memnuniyetinin kamu yöneticilerinin başarılarının ölçülmesinde kullanılabileceğini vurgulayan Nuhoğlu, geçen yıl 14 il ve 19 ilçede yapılan çalışmanın, bu yıl 21 il ve 35 ilçede gerçekleştirildiğini, gelecek yıl ise TOBB ve TEPAV işbirliği ile 16 anakent belediyesinin her türlü belediye hizmetinin mercek altına alınacağını bildirdi.

Endeks sonuçları hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ali Rıza Kalyan da TMME 2007 3. Çeyrek çalışmasında yerel yönetimlerle birlikte aralarında "Bisküvi-şekerleme", "Makarna", "Konserve-Sos salça", "Sıvı Yağ", "Süt ve Süt ürünleri", "Et ve et ürünleri", "Temizlik ürünleri", "Margarin", "Dondurma" ve "Kişisel Bakım"ın yer aldığı 11 farklı sektörün ele alındığını dile getirdi.

-EN YÜKSEK MEMNUNİYET KAYSERİ VE ESKİŞEHİR'DE-

2007 sonuçlarına göre, ülke genelindeki ulusal endeksin 74.3'ten 74.6'ya yükseldiğine, yerel yönetim endeksinin ise 5 puanlık artışla 57.2'den 62.9'a çıktığına işaret eden Kalyan, il bazında Kayseri ve Eskişehir'in en yüksek memnuniyet seviyesine ulaştığını, Samsun'un ise memnuniyet seviyesi düşen tek il olduğunu belirtti.

-FATİHLİLER MEMNUN, ÇANKAYALILAR SIKKIN-

Kalyan, geçen yılla karşılaştırıldığında, memnuniyet seviyesini en fazla yükselten illerin Manisa, Kocaeli, İstanbul ve Antalya olduğunu ifade ederek, ilçe bazında ise İstanbul-Fatih ve Konya-Karatay'ın en yüksek memnuniyeti sağladığını, Ankara-Çankaya'nın ise memnuniyet seviyesinin 8 puan yükselmesine rağmen en düşük seviyede kaldığını söyledi.

Öte yandan, Küçükçekmece ve Kartal belediyeleri memnuniyet seviyelerini en fazla yükselten ilçeler olurken, vatandaşların en fazla daha iyi hizmet talep ettikleri illerin başında ise İçel ve Kocaeli geldi.

-ÖZEL SEKTÖRDE ÜLKER DAMGASI-

Bu arada, özel sektör için gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre ise Ülker, 5 farklı kategoride liderliği yakaladı.

Kalyan, bu yıl "Bisküvi-şekerleme"de Ülker ve Eti'nin, "Konserve-Sos salça"da Tukaş'ın, "Makarna"da Nuh'un Ankara'nın, "Süt ve süt ürünleri"nde Ülker ve Pınar'ın, "Sıvı Yağ"da Ülker ve Unilever"in, "Temizlik ürünleri"nde Henkel'in, "Dondurma"da Ülker'in, "Margarin"de Ülker ve Unilever'in, "Et ve et ürünleri"nde Aytaç ve Pınar'ın ve "Kişisel Bakım"da Colgate Palmolive'in lider olduğunu kaydetti. (ANKA)

(AD/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title