Haberler

Çankaya Yeni Parkları ile Daha Yeşil Olacak

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Çankayalıların bir ağaç gölgesi için neler yapabileceğini görüyor ve yurttaşlarımızın yeşile olan hasretini bir nebze olsun azaltmak için ilçenin dört bir köşesinde çalışıyoruz" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Çankayalıların bir ağaç gölgesi için neler yapabileceğini görüyor ve yurttaşlarımızın yeşile olan hasretini bir nebze olsun azaltmak için ilçenin dört bir köşesinde çalışıyoruz" dedi.

Çankaya Belediyesi'nce gerçekleştirilen park revizyonları ve yeni park yapımları hızla ilerliyor. Bülent Tanık döneminde bugüne dek 75 yeni park yapan Belediye, sayıyı 100'ün üstüne çıkarmayı ve eski parkların tamamını da yenilemeyi planlıyor. Geçtiğimiz 4 yılda 75 yeni park yaparak Çankaya'nın ilçe olduğu 1936'dan yılından bu yana yapılan toplam park sayısının üçte birini bir seçim dönemi tamamlanmadan gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Tanık, "Çankayalıların bir ağaç gölgesi için neler yapabileceğini görüyor ve yurttaşlarımızın yeşile olan hasretini bir nebze olsun azaltmak için ilçenin dört bir köşesinde çalışıyoruz" dedi.

Yapımında son aşamaya gelen bir diğer parkın ölümlerinin 20. yıldönümünde Sivas katliamında yaşamını yitirenlere adanan bir anıtpark olacağını dile getiren Başkan Tanık, 2 Temmuz Parkı'nda süren çalışmaları yerinde inceleyerek, açılışa eksiksiz yetişmesini istedi. Tanık, Malazgirt Mahallesi'nde 11 bin metrekarelik Ankara'ya hakim bir alanda yapımı devam eden parkta yaptığı incelemede teknik ekipten bilgi aldı. Amfi tiyatrosu, tören alanı, çocuk oyun alanı, seyir terasları ve yürüyüş yolları bulunacak olan parkta Pir Sultan Abdal ve Sivas'ta ölen 33 kişiyi betimleyen anıt duvarının tamamlandığını gören Tanık, rölyef ve heykellerin yerleştirilmesi talimatını da verdi.

Dikmen'de yapımı devam etmekte olan Kemal Sunal Parkı ve İnebolu Parkı'nda da son aşamaya gelindiğini belirten Başkan Tanık, 2011'de geçirdiği trafik kazası sonucu genç yaşta hayatını kaybeden, kısa sanat yaşamında herkesin gönlünde taht kurmayı başaran halk müziğinin genç ozanlarından Kıvırcık Ali adına da Osman Temiz Mahallesi'nde 3590 metrekare kullanım alanına sahip bir park yapıldığını söyledi.

Bu arada Şehit Cengiz Karaca Mahallesi'nde bir süredir yapımı sürmekte olan Şehit Er Mete İmrak Parkı, oyun ve spor aletlerinin de konmasıyla tamamlandı. Açılışa gün sayan park, şimdiden mahalle sakinlerinin oyun, spor ve dinlenme alanı haline geldi. Türkiye radyo ve televizyon yayıncılığı tarihinde ilk naklen yayın, açık havada röportaj, haber okuma gibi pek çok ilke imza atarak hafızalarda yer edinen gazeteci Jülide Gülizar'ın anısını yaşatmak için İlkbahar Mahallesi Turan Güneş Bulvarı'nda yapılan park ise önümüzdeki günlerde Gülizar dostlarını bir araya getiren bir açılış törenine sahne olacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Bülent Tanık Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title