Haberler

"Çankaya Sofrası" Edebiyatçıları Ağırladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Çankaya Sofrası'nda Ağırladığı Yazar Rasim Özdenören, Toplantıya Katılanların TCK'nın 301. Maddesinin Kaldırılması ve Üniversitelerde Başörtüsüne Özgürlük Tanınması Konusunda Mutabık Kaldığını Söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ''Çankaya Sofrası''nda ağırladığı yazar Rasim Özdenören, toplantıya katılanların TCK'nın 301. maddesinin kaldırılması ve üniversitelerde başörtüsüne özgürlük tanınması konusunda mutabık kaldığını söyledi.

Rasim Özdenören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisi ve birlikte edebiyatçılar Doğan Hızlan, Selim İleri, Adalet Ağaoğlu, Elif Şafak ve Hilmi Yavuz'la öğle yemeğinde bir araya geldiği öğle yemeğinin kendisi için çok verimli geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün toplantıda herkesi ciddiyetle dinlediğini ve herkese söz hakkı verdiğini anlatan Özdenören, şunları kaydetti:

''Herkes toplantıda kendisine ait görüşleri ve önerileri dile getirdi. Toplantıya katılan herkesin mutabık olduğu konular oldu. Bunlardan birisi, TCK'nın 301. maddesinin kaldırılmasıdır. Türkiye'de özgürlükçü hukuk ortamının bulunması lazımdır. Özgürlük ortamının geliştirilmesi için 301. maddenin kaldırılması lazım konusunda herkes mutabık oldu.''

Özdenören, katılımcıların mutabık kaldığı diğer bir konunun ise üniversitelerde başörtüsüne serbestlik tanınması olduğunu belirterek, ''Başörtüsüyle ilgili problemin suni bir problem olarak ortaya çıktığı söylendi. Başörtüsü özgürlüğü konusunda herkes mutabık kaldı'' diye konuştu.

Özdenören, ayrıca YÖK'ün ve RTÜK'ün kaldırılması konusunda Cumhurbaşkanı Gül'e görüşlerini ilettiğini ifade ederek, ''Çünkü bu kurumlar, yasakçı zihniyetin ürünleridir. Bu kurumlar 1981 Anayasası ile birlikte var olmuşlardır'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title