Haberler

Çankaya'nın Ücretsiz Sağlık Hizmetleri Sürüyor

Çankaya Belediyesinin sağlık hizmetlerinin ücretsiz olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak, yurttaşlarımıza ücretsiz sağlık hizmetlerini artırarak vermeye devam edeceğiz. Temel sağlık hizmetlerini almak her yurttaşımızın hakkıdır" dedi.

Çankaya Belediyesinin sağlık evlerinde ücretsiz olarak verdiği birinci basamak sağlık hizmeti ile ağız ve diş sağlığı hizmetinden yılın ilk 5 ayında 7 bin 59 vatandaş yararlandı. Çankaya Belediyesi sağlık evlerinde ağız ve diş sağlığı teşhis ve tedavisi ile hemşirelik hizmeti ağırlıkta olmak üzere vatandaşlara sağlık güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın ücretsiz hizmet veriliyor. Çankaya Belediyesi sağlık evlerinden sadece Çankaya'da ikamet eden değil, başvuran her vatandaş yararlanabiliyor.

Sağlık hakkının en temel insan hakkı olduğunu ve ücretsiz olması gerektiğini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Siyasi görüşüne, inancına, kim olduğuna bakmaksızın ve ayırım yapmadan hizmet verdiğimiz sağlık evlerimizden dileyen her vatandaşımız yararlanabiliyor. Halkımızın sağlık problemi olduğunda kolaylıkla ulaşabilecekleri mesafede bulunan sağlık evlerimizde hemşirelik, birinci basamak sağlık hizmetleri ile ağız ve diş sağlığı konusunda hizmetler alınabiliyor. Yakın zamanda hayata geçirdiğimiz Sağlık Kart projesi ile vatandaşlarımızın özel hastanelerden yüzde 50'ye varan indirim almasını sağlıyoruz. İnsanlar sağlık gibi temel ihtiyaçlarını giderirken maddi kaygı taşımalılar. Sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak, yurttaşlarımıza ücretsiz sağlık hizmetlerini artırarak vermeye devam edeceğiz. Temel sağlık hizmetlerini almak her yurttaşımızın hakkıdır. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışımız gereği, sağlıkla ilgili çalışmalarımızı yetkimiz ölçüsünde sürdürüyor, vatandaşlarımızın en iyi imkanlardan yararlanması için gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

Çankaya Belediyesi sağlık evlerinde ağız ve diş sağlığı konusunda, diş çekimi, dolgu, diş taşı temizliği, hemşirelik hizmeti kapsamında ise pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü ve yara bakımı gibi konularda sağlık hizmeti veriliyor. Çankaya Belediyesinin sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen Çankayalılar için sağlık evi adresleri şöyle:

"Çankaya Halk Sağlığı Merkezi; Mithatpaşa Cad. No: 52 Kızılay

Mürsel Uluç Mah. Sağlıkevi ; Mürsel Uluç Mah. 113. Sok. No: 64 Dikmen-İlker

Çelikkale Sağlıkevi; Aydınlar Mah. Çelikkale Sok. No: 14 Dikmen

Prof. Dr. Nusret Fişek Sağlıkevi; Sancak Mah. Turan Güneş Bulvarı 516. Sok. No: 4 Yıldız

Turgut Varol Sağlıkevi; Kahire Cad. Birlik Mah. No: 3 Çankaya." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Dikmen Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title