Haberler

Çankaya Köşkünde Sade Karşılama

Papa 16'ncı Benedikt Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Sezer ile Görüştü. Papa, Köşk'te B Tipi Tören ile Karşılandı. Milli Marşlar Çalınmadı, 21 Pare Top Atışı Yapılmadı, Protokol Erkanı Hazır Bulunmadı,papa Türk Askerlerini Selamlamadı.

Papa 16’ncı Benedikt, Çankaya Köşkü’nde sade bir biçimde karşılandı. Çankaya Köşkü’nde Papa için B tipi tören uygulandı. Milli marşlar çalınmadı, 21 pare top atışı yapılmadı, Papa, Türk askerlerini selamlamadı.

Resmi bir ziyaret için saat 13’de Ankara’ya gelen Papa 16ncı Benedikt, Esenboğa Havaalanında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Anıtkabire giderek saygı duruşunda bulundu.

Bunun ardından Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile bir araya geldi. Çankaya’da Cumhurbaşkanı Sezer, bir manga asker bulundurulduğu Köşk kapısında sade bir biçimde karşılanan Papa için B tipi karşılama töreni uygulandı.

Beyaz kıyafet üzerinde kırmızı bir pelerin giyen Papa ile Cumhurbaşkanı Sezer, karşılamayı izleyen çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubuna poz verdiler.

Karşılamada milli marşlar çalınmadı, 21 pare top atış yapılmadı, Papa Türk askerlerini selamlamadı, protokol erkanı hazır bulunmadı.

Çankaya Köşkü’nde karşılamada Ankara’da temasları sırasında Papa’yı refakat eden Devlet Bakanı Beşir Atalay da yer aldı.

Bu arada, Esenboğa Havaalanındaki Başbakan Erdoğan ile Papa arasındaki görüşmede olduğu gibi, Çankaya Köşkü’ndeki görüşmede sinema sanatçısı Serra Yılmaz tercüman olarak yer aldı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title