Haberler

Çankaya Köşkü'ndeki Yemekten Notlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth onuruna Çankaya Köşkü'nde verdiği akşam yemeğinden notlar...

-BAYKAL KATILMADI-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth onuruna Çankaya Köşkü'nde verdiği resmi yemeğe yurt dışında olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt katılmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth onuruna Çankaya Köşkü'nde verdiği akşam yemeğinden notlar...

-BAYKAL KATILMADI-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth onuruna Çankaya Köşkü'nde verdiği resmi yemeğe yurt dışında olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt katılmadı. Yemekte ana muhalefet partisi CHP Başkanı Deniz Baykal ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da bulunmadı.

-GÜL İLK KEZ SMOKİN GİYDİ-

Kraliçe'nin üzüm salkımları şeklindeki boncuklarla süslenmiş uzun beyaz bir tuvalet ile taç giydiği yemekte Cumhurbaşkanı Gül, Kraliçe'ye jest yaparak ilk defa smokin giydi. Gül, siyah smokin ve bir gri papyon kullandı.

     Gül ayrıca, Kraliçe'nin resmi karşılama töreninden sonra Çankaya Köşkü'nde yaptıkları baş başa görüşme sırasında kendisine takdim ettiği, Birleşik Kraliyet'in en önemli nişanlarından biri olan GCB nişanını da taktı. Görüşme sırasında Gül'ün Kraliçe'ye devlet nişanı takdim ettiği öğrenildi.

Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, yemekte üstünde gümüş renkli dantelli bir yeleği olan gül kurusu uzun bir tuvalet giydi.

-EMİNE ERDOĞAN YOKTU-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, koyu renk bir elbise giydiği yemeğe eşsiz katıldı.

Yemekte protokol masasında Cumhurbaşkanı Gül ve Kraliçe Elizabeth ile eşleri Hayrünnisa Gül ve Prens Philip'in yanı sıra, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve eşi ile Devlet Başkanı Mehmet Aydın ve eşi yer aldı. Masada ayrıca Kraliçe'nin Özel Kalemi Christopher Geidt de bulundu.

-KARŞILAMA-

Cumhurbaşkanı Gül, Kraliçe Elizabeth, Hayrünnisa Gül ve Prens Philip konukları, yemek salonu girişinde Atatürk portresi altında karşıladı.

Havuz (pool) formatı ile sınırlı sayıda yerli ve yabancı medya mensuplarının alındığı yemeğe 250'ye yakın Türk ve yabancı konuk katıldı. Türk ve yabancı bayan konuklarının bazıları Kraliçe önünde reverans yaptı.

Bu arada Gül, görme engelli bir konuğu Kraliçe'ye tanıştırdı. Gül'ün ayrıca, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ı da Kraliçe'ye tanıştırdığı görüldü.

AB ülkelerinin büyükelçilerinin de davetli olduğu yemekte İngiltere ile çok yakın bağları bulunan ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson konular arasındaydı.

Edinburg Dükü ise karşılama sırasında el sıkıştığı bazı konuklara sorular sordu.

Yemek öncesi Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ABD Büyükelçisi Wilson ile sohbet etti.

-KADEH KALDIRILDI-

Bu arada, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası da yemek sırasında bir konser verdi. Cumhurbaşkanı Gül, yemeğin başında yaptığı konuşmanın sonunda konukları "Majeste Kraliçe ve Altes Edinburgh Dükü" şerefine kadeh kaldırmaya davet etti. Giydiği uzun beyaz eldivenleri çıkartmayan Kraliçe'nin ise, konuşmasının ardından "Türkiye Cumhurbaşkanı ve Halkına" kadeh kaldırması dikkat çekti. (ANKA)

(CN/GB)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title