Haberler

Çankaya'dan Babalara Eğitim Programı

Çankaya Belediyesi ile Ana Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) arasında, aile içinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, demokratik davranışların gelişmesi ve şiddet içeren davranışların değiştirilmesini hedefleyen "Baba Destek Eğitim Programı" protokolü imzalandı.

Çankaya Belediyesi ile Ana Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) arasında, aile içinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, demokratik davranışların gelişmesi ve şiddet içeren davranışların değiştirilmesini hedefleyen "Baba Destek Eğitim Programı" protokolü imzalandı.

Çankaya Belediyesinde gerçekleştirilen protokol imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Alper Taşdelen, en önemli alanlardan birisinin eğitim olduğunu belirterek, "Son dönemde Türkiye, eğitim alanında zor dönemlerden geçiyor. Sokakta tacize uğrayan kadınlar, istismara uğrayan çocuklar toplumsal bir felaketin içinde olduğumuzu gösteriyor." dedi.

Zorluklardan kurtulmak için en büyük yatırımı eğitime yapmaya çalıştıklarını dile getiren Taşdelen, kadınların eğitimi, cinsiyet eşitliği gibi konularda faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Taşdelen, "Evinizde nasıl yaşar, çocuklarınıza nasıl davranırsanız, öyle bir toplum var edersiniz. Babalara da çocukların gelişiminde çok büyük görev düşüyor. Anneye ve babaya biçilen roller eşitsizliğin kaynağını oluşturuyor. Eğitimlerimizle bu döngüyü yıkmaya çalışıyoruz." dedi.

Protokolle babaların ailelerine, çocuklarına daha faydalı olmalarını sağlamak istediklerini ifade eden Taşdelen, bütün çabalarının huzurlu ve sağlıklı bir hayata kavuşmak olduğunu söyledi.

"Çocuğu merkeze alarak anne ve babalara eğitim veriyoruz"

AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın ise vakıf olarak erken çocukluk döneminde çocuğu merkeze alarak anne ve babalara yönelik eğitim verdiklerini söyledi.

Yalçın, protokol ile babalara da eğitim vereceklerini belirterek, "Çocuğun gelişiminde babalar, anneler kadar önemlidir. Babalar aile içinde demokratik şartlarda çocukların yetişmesi için gereken desteği vermeliler." dedi.

Babalara verdikleri eğitimleri artırarak devam ettirmek istediklerini belirten Yalçın, belediyeye teşekkür etti.

Baba Destek Eğitim Programı

AÇEV tarafından geliştirilen ve Çankaya'da ilk kez uygulanacak "Baba Destek Eğitim Programı" ile aile içinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, demokratik davranışların gelişmesi ve şiddet içeren davranışların değiştirilmesi hedefleniyor.

Babaların program kapsamında, çocuklarının okul süreçlerini takip etme ve onlara destek vermeyi öğrenmeleri, çocuk gelişimi konusunda bilgi edinmeleri ve çocuğun gelişim alanlarını desteklemeleri için uygun davranışları öğrenmeleri amaçlanıyor.

3-6 ile 7-11 yaşları arasında çocuk sahibi babalara yönelik uygulanacak program, 15'er kişilik gruplarla haftada bir gün, 2 saat ve 10 oturum halinde uygulanacak.

Ekim ayının ilk haftasında başlayacak baba eğitimleri, çoğunlukla akşam saatlerinde Çankaya Belediyesinin hizmet binalarında gerçekleşecek.

Babaların deneyim ve görüşlerini birbirleriyle paylaşacağı programda, yetişkin eğitimi yöntem ve teknikleri uygulanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title