Haberler

Çankaya'dan 482 Bin Ton Çöp Toplandı

Çankaya Belediyesi, gündüz nüfusu 2.5 milyonu bulan ilçede, 2017 yılı boyunca, 481 bin 800 ton çöp topladı.

Çankaya Belediyesi, gündüz nüfusu 2.5 milyonu bulan ilçede, 2017 yılı boyunca, 481 bin 800 ton çöp topladı. Belediye, 140 ilkokul ve 294 ibadethanenin yanı sıra 22 pazaryerini de gün aşırı temizledi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ilçe genelinde yaptıkları temizliğin yanı sıra çöplerden topladıkları kitaplarla kütüphane ve enstrümanlarla orkestra kuran çalışma arkadaşlarıyla gurur duyduğunu belirtti.

Çankaya Belediyesi, 2017 yılı boyunca ilçe genelinde dört bir koldan temizlik yaptı. Çöpleri sistemli bir şekilde toplamasının yanı sıra, sokakları, okulları, ibadethaneleri, pazar yerlerini temizleyen Belediye, vidanjör hizmetinden, çöp konteynere dağıtımına kadar pek çok alanda hizmet verdi.

Belediye, bünyesinde bulundurduğu üniversiteler, hastaneler ve çeşitli kamu kurumlarıyla gündüz nüfusu 2.5 milyonu bulan ilçede, günde bin 320 ton yılda ise 481 bin 800 ton çöp topladı.

Okullar ibadethaneler temizlendi

Öğrencilerin sağlıklı ortamlarda eğitim görmeleri için 140 ilkokulu temizleyen Çankaya Belediyesi, 294 ibadethanenin yan sıra 22 pazaryerini de gün aşırı hijyenik koşullarda hizmet vermesini sağladı. Yine yıl boyunca, 105 adet vidanjör hizmeti veren Belediye, yaklaşık 210 bin ton inşaat ve budama atığı da topladı.

Çankaya genelinde zamansız çıkarılan evsel atıklar için çeşitli bölgelerde, 2 bin adet kompozit kapaklı çöp sistemi ve 600 adet yeni sistem 3 m yer üstü konteyner hizmete sunan Belediye, yeni iskan alacak yerleşim yerlerine 62 adet tam yer altı çöp konteyneri de yerleştirdi.

Çöpten kütüphane çıkarttılar

Çankaya Belediyesi temizlik işçileri, çöp konteynerlerinin yanına bırakılan kitapları yıl boyunca özenle biriktirdi. İşçiler, Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi'nde bağışlarla birlikte 3 bin 500 kitaptan oluşan kütüphane kurulmasını sağladı. Çöpe atılan enstrümanları onararak ve çöpten topladıkları parçaları konteynerlere ve ayaklı çöp tenekesine monte ederek müzik aletleri üreten işçiler, kendi orkestralarını da kurdu.

"Çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum"

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, temizlik işçilerinin Çankaya'nın pırıl pırıl olması için gece gündüz çalıştığını belirterek, "İlçe genelinde yaptıkları çalışmalarının yanı sıra, çöpe atılan kitaplardan kütüphane oluşturan, yine çöpe atılan enstrümanlardan orkestra kuran çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title