Haberler

Çankaya'da Köpekler Yarıştı

Ankara'da Yapılan 1. Köpek Irk Güzellik Yarışması'nda 200'den Fazla Köpek, Jüri Karşısına Çıktı. Yarışmada 11 Ayrı Irktan Farklı Yaşlarda Yaklaşık 80 Köpeğe Birincilik Verildi.

Köpek Irkları Federasyonu’nun düzenlediği 1. Köpek Irk Güzellik Yarışması’nda 200’den fazla köpek, jüri karşısına çıktı. Yarışmada 11 ayrı ırktan, üç ayrı yaş grubunda bulunan yaklaşık 80 köpeğe birincilik verilirken, birinciler kadar, çok sayıda güzel köpeği bir arada gören hayvanseverler de mutlu bir gün geçirdi.

Türk Çoban Köpeklerini Koruma Derneği’nin öncülüğünde, Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen güzellik yarışmasında Alman Çoban Köpeği, Kangal, Akbaş, Orta Anadolu Çoban Köpeği, Kurzhaar, İngiliz Pointer, İngiliz Seter, Drahthaar, Golden Retrever, Rotweiller ve Labrador ırklarından yaklaşık 250 köpek katıldı. Yarışma 6-9 aylık köplekler için “yavru sınıfı”, 9-18 aylık köpekler için “genç sınıfı”, 18 aylık ve daha yaşlı köpekler için “yetişkin sınıfı” olarak üç ayrı yaş grubunda yapıldı. Köpekler, hakemlerce muayene edildi. Diş, çene, kemik yapıları ve yürüyüş biçimlerine göre değerlendirilen köpeklere sertifika ve madalya verildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title