Haberler

Çankaya'da Değişim Kızılay'dan Başlayacak

Güncelleme:

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, Çankaya'da değişimi Ankara'nın kalbi olan Kızılay'dan başlatacaklarını söyledi.

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Barış Aydın, Çankaya'da değişimi Ankara'nın kalbi olan Kızılay'dan başlatacaklarını söyledi. Belediye Başkanlığı'na "oturmak ve saltanat sürmek için değil çalışmak ve üretmek için" talip olduklarını belirten Barış Aydın, "Göreve geldiğimizde ilk iş olarak Kızılay'da bulunan belediye binasını yıkacağız. Mevcut binanın yerine 8 bin 500 metrekarelik Sakarya Meydanı'nı yapacağız" dedi.

Barış Aydın, Çankaya Belediye Başkanlığı binasının bulunduğu yerden kaldırılmaması durumunda Kızılay'la ilgili kalıcı hiç bir projenin hayata geçirilemeyeceğini bildirdi.

Belediye binasının kaldırılmasıyla ortaya çıkacak alanın özel bir peyzaj çalışmasıyla düzenleneceğini aktaran Barış Aydın, " Kızılay'a yolu düşenlerin rahat nefes alabileceği, çocukların rahatlıkla oynayabileceği, yaşlıların vakit geçirebileceği, annelerin bebek arabalarıyla dolaşabilecekleri kısacası her yaştan insanın nefes alacağı bir meydan oluşturacağız" dedi.

Otopark sorunu yüzünden Çankaya esnafının AVM'ler karşısında zor durumda kaldıklarını ve müşteri kaybettiklerini ifade eden Barış Aydın, Belediye hizmet binasının kaldırılmasıyla yapılacak Sakarya Meydanı'nın altının da 2 bin 300 araçlık yeraltı otoparkı olacağını söyledi.

Aydın, "Söz konusu proje sayesinde bir taraftan Kızılay'da yaşanan otopark sorunu kalıcı bir şekilde ortadan kaldırılırken, diğer taraftan bitkisel ve yapısal peyzaj düzenlemesiyle yeni bir yeşil alana kavuşmuş olacağız" diye konuştu.

BELEDİYE BİNASINI YIKTIRMAYIZ DİYORLARMIŞ YIKACAĞIM

Mevcut Belediye binasının yıkılmasına karşı çıkanlar olduğunu dile getiren Barış Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediye binasını yıktırmayız diyenler olduğunu duyuyorum. Bu bir vizyon meselesi. Bu alanı Çankayalılar'ın hizmetine sunmak için kararlıyım. Yapacağımız proje sayesinde Kızılay tüm etkinliklerin merkezi haline gelecek. Kızılay'da hava kararınca hayat duruyor. 24 saat yaşayan bir Çankaya ve 24 saat yaşayan bir Ankara için kalıcı eserlere ihtiyacımız var. Çankaya'nın yeniden Ankara'nın cazibe merkezlerinden biri haline gelmesi için Kızılay'ın kurtarılması şart."

BARIŞ AYDIN, SABA TÜMER'E PLAKET VERDİ

Bu arada, Ankara Genç İş Adamları Derneği (ANGİAD) tarafından dördüncüsü düzenlenen Kadın Platformu Ödül Töreni'ne katılan Barış Aydın, televizyon programcısı Saba Tümer'e plaket verdi. Erkek şiddeti sonucu hayatını kaybeden 403 kadın adına 'Fidanlarla Yaşatılan Kadınlar ve Barış Ormanı' projesi kapsamında, isim ve memleketlerinin yazılı olduğu 403 ağaç diktiklerini hatırlatan Barış Aydın, kadına yönelik şiddeti yeniden kınadı.

Sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı da kutlayan Aydın "Tüm zorluklarına rağmen canla başla çalışan, sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederim" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Barış Aydın Çankaya Kızılay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title