Haberler

Çankaya Belediyesi'nden, Kamusal Alanda Sanat

Çankaya Belediyesi, Hollanda Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Vakfı'yla birlikte "Kamusal Alanda Sanat Gösterisi" düzenlenecek.

Konuya ilişkin Kızılay Mülkiyeliler Birliği'nde bir basın toplantısı düzenleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, amaçlarının "uluslararası kültürel değişimi destekleyerek yeni sanatsal düşünce ve üretimleri sunmak ve bu sayede Ankara'yı özellikle Çankaya bölgesini sanatın önemli merkezlerinden biri haline getirmek" olduğunu ifade etti.

20 Mayıs ve 17 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek ve iki bölümden oluşacak gösteri kapsamında, 10 Türk ve 10 Hollandalı sanatçı 16 adet geçici yerleştirme çalışması yapacağını söyleyen Tanık, projenin "Sanatçı çalışmaları, öğrenci sergisi ve sempozyum" olmak üzere üç bölümden oluştuğunu bildirdi.

Ayrıca Başkent, Bilkent, Hacettepe, ve ODTÜ üniversitelerinin sanat ve tasarım bölümlerinde okuyan öğrencileri, kamusal mekan fikir projelerini düzenlenecek sergide sunulacağı çalışmalar, Yüksel Caddesi ile Konur ve Karanfil sokaklarında sergileneceğini de açıklayan Tanık, özel hayata ilişkinde değerlendirmeler yaptı. Kamusal alanda sanatın aynı zamanda özel hayatı da ilgilendirdiğini hatırlatan Tanık, "Suçluluğu kanıtlanana kadar, herkes suçsuzdur" diyerek Türkiye'de hukuk sisteminin suçu değil, suçsuzluğunu ispata yönelik çalıştığını da vurguladı. Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nunda katıldığı basın toplantısında Tanık, hukukun herkes için gerekliğini de dikkat çekti.

"Benim de Kalbim Var" başlığıyla gerçekleşecek olan organizasyonda Hollandalı heykel ve video sanatçısı Jerome Symons, Umut Şumnu, Rob Sweere, Kostana Banovic, Liesbeth Van Woerden, Jerome Symons, Marco Cops, Geert Mul and Jeroen Eisinga. Türk sanatçılar ise Ece Akay, Metehan Özcan, Batur Gökçeer, Emre Erkal, Erkan Özgen, Volkan Aslan, Suat Öğüt, Özlem Günyol, Mustafa Kunt ve Ferhat Özgür'ün eserleriyle katılımıyla gerçekleşecek. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title