Haberler

Çankaya Belediye Başkanı Tanık Sokak Hayvanları İçin Barınak Yapılmasını İstedi

Çankaya Belediye Başkanı Tanık, CHP Milletvekili Meral'a Yönelik Köpek Saldırısından Duyduğu Üzüntüyü Dile Getirerek, "Bu Sorunu Tek Başına Çankaya Belediyesi'ne Havale Etmek Kabul Edilemez. Bu Sorunun Çözülmesi İçin İlgili Bakanlığın ve Büyükşehir Belediyesi'nin Çok Acil Biçimde Bir Barınak Oluşturması ve Sokak Köpeklerini Buraya Taşıması Gerekmektedir" Dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP Milletvekili Bayram Meral'a yönelik köpek saldırısından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Bu sorunu tek başına Çankaya Belediyesi'ne havale etmek kabul edilemez. Bu sorunun çözülmesi için İlgili Bakanlığın ve Büyükşehir Belediyesi'nin çok acil biçimde bir barınak oluşturması ve sokak köpeklerini buraya taşıması gerekmektedir. " dedi.

Tanık konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Ankara'nın bütününde sokak hayvanları sorunu olduğunu bildirerek, bu sorunun yıllardan beri sadece Çankaya Belediyesi'nin çalışmalarıyla çözülmeye çalışıldığını söyledi. Tanık, bu konudaki yetki ve sorumluluğun Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu iddia ederek, şunları kaydetti:

"Çankaya Belediyesi olarak görev, yetki ve sorumluluğumuzda olmadığı halde kentin asli bir bileşeni olduğumuz için bu sorunun çözümü konusunda imkanlarımızı da aşan bir gayret içindeyiz. 2500'e yakın sokak köpeğinin bakımı, 10 binden fazla sokak köpeğinin tedavisi, aşılanması ve kısırlaştırılması çalışmaları Büyükşehir Belediyesi de dahil olmak üzere hiçbir kurum ve kuruluşun desteği olmadan belediyemizin öz kaynakları ile gerçekleştirilmektedir. Sokak köpekleri sorunu Ankara kentinin bir sorunudur. Biz ilçe belediyesi olarak bu konuda Büyükşehir Belediyesi'ne her türlü desteği vermeye hazırız." (ANKA)

(ZHL/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title