Haberler

Çankaya Belediye Başkanı Tanık'ın Basın Toplantısı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Türkiye İstatistik Kurumu'nca (TÜİK) Çankaya'nın nüfusunun 813 bin 339 olarak açıklandığını hatırlatarak, söz konusu rakamın Çankaya'da yaşayan nüfusu ifade etmediğini savundu.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Türkiye İstatistik Kurumu'nca (TÜİK) Çankaya'nın nüfusunun 813 bin 339 olarak açıklandığını hatırlatarak, söz konusu rakamın Çankaya'da yaşayan nüfusu ifade etmediğini savundu. Tanık, "Adrese kaydı olmayanlar, öğrenciler, geçici görevli çalışanlar, otel ve turizm hizmetlerinden yararlananlarla birlikte söz konusu rakam gündüz 2 milyonu, gece 1 milyonu aşıyor" dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Tanık, Mithatpaşa Hizmet Binası'nda basın toplantısı düzenledi. Tanık, TÜİK tarafından Çankaya'nın nüfusunun 813 bin 339 olarak açıklandığını hatırlatarak, söz konusu rakamın Çankaya'da yaşayan nüfusu ifade etmediğini öne sürdü. Tanık, "Adrese kaydı olmayanlar, öğrenciler, geçici görevli çalışanlar, otel ve turizm hizmetlerinden yararlananlarla birlikte söz konusu rakam gündüz 2 milyonu, gece 1 milyonu aşıyor" diye konuştu. Bakanlıkların, hastanelerin, çeşitli örgütlenmelerin ve

elçiliklerin Çankaya sınırları içinde yer aldığını vurgulayan Tanık, bölge esnafın tamamına yakınının Çankaya dışından geldiğini ve ilçede 300 bin üzerinde üniversite öğrencisinin eğitim gördüğünü ifade etti. Başkan Tanık, hizmet sunulan nüfusa bakınca Çankaya Belediyesi'nin Bursa ile yarıştığını belirterek, "Belediyemiz, Eskişehir, Sakarya, Erzurum, Samsun gibi Büyükşehir Belediyelerinin gece nüfuslarından daha büyük bir nüfusa sahip" dedi.

"GELİR KAYNAKLARIMIZ ARTTIRILMALIDIR"

Çankaya'nın Ankara'ya hizmet ettiğini vurgulayan Başkan Tanık, belediyenin gelir kaynakları açısından büyük bir haksızlığa uğradığını iddia ederek, "Çankaya Belediyesi'nin kaynakları en az şuankinin beş katı olmalıdır. Çankaya göç alan bir bölge. Bala'dan bağlanan 7 köyle birlikte 12 köye de hizmet veren belediyemiz, görev paylaşımında da Büyükşehir Belediyesi'nden kaynaklanan sıkıntılar yaşıyor. Yurttaşlarımız Çankaya'da olan her şeyden belediyemizi sorumlu tutma eğiliminde. Oysa örneğin 12 metre ve üstü

yolların sorumluluğu sadece Sakarya'da ve Ankara'da olmak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne ait" ifadelerini kullandı.

Söz konusu yolların sorumluluğunun kendilerine devredilmesini isteyen Başkan Tanık, "Yetki ve görev paylaşımındaki adaletsizlik nedeniyle, çalışmalarımızın yurttaşlarımızca yeterince anlaşılamamasını mahkum ediliyoruz. Talebimiz, sorumluluk paylaşımında sokakların bize bırakılmasıdır" dedi.

"KIZILAY'A MAKYAJLA SAHİP ÇIKILMAZ"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tanık, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in " Kızılay'ın çehresini değiştiriyoruz" açıklaması ve bu konudaki projesini değerlendirerek, "Melih Bey, çeşitli zamanlarda projeler açıklıyor, sonra projeler uzun süre dosyalarda kalıyor. Kızılay'ın değişimine bizim çalışmalarımızı kaynak edinmesi, başarımızı gösterir. Ancak mimari yapıyı gözardı ederek, makyajla yapılan bir çalışma Kızılay'ı sahiplenmek değildir. Kızılay'ın, erişilebilirliği, yaşam kalitesi,

güvenliği arttırılmalı ve bütün bunlar yapılırken yerel inisiyatiflere danışılmalıdır" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Bülent Tanık Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title