Haberler

Canım Kardeşim Benim/uzaylılar mı Gelmiş?" Filminin Galası Yapıldı

Yönetmenliğini ve senaristliğini Murat Kürüz'ün üstlendiği, "Canım Kardeşim Benim/Uzaylılar mı Gelmiş?

Yönetmenliğini ve senaristliğini Murat Kürüz'ün üstlendiği, "Canım Kardeşim Benim/Uzaylılar mı Gelmiş?" animasyon filminin galası yapıldı.

Torium AVM'de gerçekleşen galada AA muhabirine açıklama yapan yönetmen Kürüz, "Canım Kardeşim" adlı çizgi film serisini TRT Çocuk iş birliği ile yaptığını belirterek, "Ben bu çizgi filme dört buçuk yıl önce başladım. Genel koordinatörü Can Soysal'dı. Çocuklar için bir animasyon filmi yapmak istedik ve proje gerçekleşti." dedi.

Kürüz, Türk yapımı animasyon filmlerinin Türkiye'de yeni ve zorlu bir mecra olduğu yorumunu yaparak, şunları aktardı:

"Biz bu filmle bir Türk ailesi yarattık. İki kızları var ve sonra bir oğulları daha oldu. Kedileri de var. Anne, baba ve çevreleri ile beraber Türkiye'den bir çizgi film yarattık. Temelinde hem eğlendirici ama bir o kadar da öğretici temalar kullandık. Burada biz sadece çocuklarla bağ kurmadık, annelerle ve babalarla bağ kurduk. Çünkü anne ve babalar, televizyonda seyrettikten sonra çocuklarının da izlemesine izin veriyorlar."

"Canım Kardeşim Benim" çizgi filminin izleyici oranının hızla arttığını dile getiren Kürüz, filmi sosyal medyada 170 milyon kişinin izlediği bilgisini verdi.

Kürüz, çizgi filmi her gün TRT Çocuk ve sosyal medyada 500 bin çocuğun izlediğini kaydederek, "Biz aynı zamanda 2 yıldır müzikallerini de yapıyoruz. Bunun yanı sıra eğitici kitaplarımız var. Türkiye'de bir marka oluşturduk. TRT Çocuk'un kurulmasındaki en büyük sebeplerden biri de bugüne kadar hep Amerika'dan ya da Uzakdoğu'dan gelen çizgi filmler yerine kendi markamızı oluşturmaktı." ifadelerini kullandı.

TRT'nin desteği ile çizgi filmin 110 bölümünü hazırladığını ifade eden Kürüz, "Bunun bin bölüm olması gerektiğine inanıyorum. Çünkü dünyada bir trendi yakaladığınız zaman üstüne gitmeniz lazım." şeklinde konuştu.

Yapımcı Burcu Kürüz ise, çizgi filmin 5 yıllık bir marka olduğunun altını çizerek, şunları dile getirdi:

"Burada hakikaten ekip işi dedikleri bir durum var. Gerçekten en ufak çalışanından en üstüne kadar herkesin gönül vererek ortaya çıkardığı bir iş oldu. Zaten çizgi film serimizde ve müzikallerimizde başarımız iyiydi ama geriye bu filmi yapmak kalmıştı. Ciddi bir talep vardı. İkinci filmin hazırlıklarına da şu an başladık. O da 23 Nisan'da vizyona girecek."

Film, 7 Ekim'de vizyona girecek.

Film hakkında

Yönetmenliğini ve senaristliğini Murat Kürüz'ün üstlendiği, seslendirmelerini Mustafa Oral, Şebnem Ünaldı, Gazanfer Ündüz, Ece Erişli, Sude Eldem gibi isimlerin yaptığı, dağıtımını Warner Bros'un üstleneceği filmin konusu kısaca şöyle:

"Canım Kardeşim ailesi tatil için ormana gider. Mine, Müge ve Mete ormanda eğlenirken Mete ortadan kaybolur. Ormana uzay araçları ile gelen iki uzaylı Kof ve Tostos, Mete'yi bulur. Mine ve Müge iki sevimli uzaylı ile arkadaş olur. Uzaylıların amacı bir Türk ailesini tanımak, onların sosyal yaşamlarına ait bilgiler edinmektir. Mine ve Müge, babaları Galip Bey ve anneleri Lale hanımı tanıştırmaya söz verir. Çocuklar aileleri ile uzaylı dostlarının tanışması için her fırsatı denerler."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Ormana Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title