Haberler

Canikli: "Chp Güvenilmez ve Basiretsiz Bir Parti"

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP'nin Suriye politikasını eleştirerek, "CHP ne kadar öngörüsüz olduğunu, devlet yönetimi konusunda ne kadar güvenilmez, ne kadar basiretsiz olduğunu çok açık bir şekilde göstermiştir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP'nin Suriye politikasını eleştirerek, "CHP ne kadar öngörüsüz olduğunu, devlet yönetimi konusunda ne kadar güvenilmez, ne kadar basiretsiz olduğunu çok açık bir şekilde göstermiştir" dedi.

Partisinin Giresun İl Başkanlığının düzenlediği iftar yemeğine katılan AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, yemek sonrasında basın toplantısı düzenledi. CHP'yi eleştiren Canikli, "Arap baharı olarak nitelendirilen rüzgarın Suriye'yi de etkileyeceği ve Suriye yönetimini de bertaraf edeceği şeklinde kesin bir kanaatiniz var. Eldeki bilgiler ve bulgular sizi bu noktaya götürüyor, siz halen o yönetimi desteklemeye ve yanında durmaya devam ediyorsunuz. Böyle bir yaklaşım olabilir mi, böyle bir anlayışla devlet yönetmek mümkün olabilir mi? Ana muhalefet olan Cumhuriyet Halk Partisi bunu yaptı ve Suriye'ye heyetler gönderdi. Ne kadar öngörüsüz olduğunu, devlet yönetimi konusunda ne kadar güvenilmez, ne kadar basiretsiz olduğunu çok açık bir şekilde göstermişlerdir. Yıkılmakta olan ve aynı zamanda yanlış tarafta olan, işin bir de ahlaki boyutu, insani boyutu var, yıkılması kesin olan bu konuda kesin bulgu ve bilgilerin ortada olduğu bir yönetime destek veren bir Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi düşünün. Böyle bir partinin yönetimde benzer kararlar uyguladığında düşünün, ülkenin ne hale geleceğini, olumsuz anlamda nasıl etkileneceğini öngörebiliriz. O nedenle zaten milletimiz ana muhalefet partisine iktidar yüzünü ve gücünü vermiyor" ifadelerini kullandı.

Hükümetin attığı adımların ve hamlelerin son derece doğru olduğunu söyleyen Canikli, "Ülkenin menfaatlerini ön planda tutan, gelişmeleri doğru okuyan bir yönetim anlayışı içerisindeyiz. Şuan Suriye'de muhalefetin, yani kazananın yanındayız. Yarın inşallah yönetim değişecek, değiştiği zaman da Suriye ile, halkı ile, yönetimi ve hükümeti ile en yakın ilişkiler kuran ülkeler arasında Türkiye de olacaktır. Suriye tek parça olarak ayakta kalmaya devam edecektir. Hiçbir şekilde Suriye'de bölünme, mezhep çatışması gibi şeyler kesinlikle söz konusu değildir. Buna asla müsaade edilmeyecektir. Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü, güvenliğini ve egemenliğini tehdit eden bir dış saldırı olursa, elbette Türkiye buna mukabelede bulunur. Alınan tedbirlerimiz, sınıra sevk edilen birlikleri ve tankları da bu çerçevede değirlendirmek lazım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda da açıklamalarda bulunan Canikli, "Sayın Başbakanımızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın hiçbir şekilde şu veya bu makam için karşı karşıya gelmeleri ihtimali sıfırdır. Her şey konuşulur, her şey istişare edilir ve en doğrusuna karar verilir ve uygulanır" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title