Haberler

Canikli Avrupa'ya Sert Çıktı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Almanya ve Hollanda'nın Türk Bakanlara uyguladığı yasaklara tepki göstererek, "Avrupa demokrasinin beşiği değildir. Avrupa'nın gerçek maskesi budur" dedi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir dizi inceleme, görüşme ve toplantılar için Ordu'ya geldi. Başbakan Yardımcısı Canikli ilk olarak Ordu Valiliğini ziyaret etti. Canikli'yi valilik ziyaretinde Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve protokol üyeleri karşıladı. Valilik şeref defterini imzalayan Başbakan Yardımcısı Canikli, valilik makamında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Türkiye Cumhuriyeti Bakanlarının Almanya ve Hollanda'da da toplantı yapmalarının yasaklanmasına yönelik soruyu cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Canikli, Avrupa'nın 'hayır' cephesi ve terör örgütleriyle ortak hareket ettiğini söyledi. Daha önce Avrupa'nın bu tür tavırlarına defalarca şahit olunduğunu belirten Canikli, "Bir kez daha tarih tekerrür ediyor. Avrupa bir kez daha suçlu yakalanmıştır. Avrupa'nın maskeleri bir kez daha düşmüştür. Avrupa demokrasinin beşiği falan değildir" ifadelerini kullandı.

"Avrupa'nın gerçek yüzü budur"

Canikli, şöyle konuştu: "Evrensel değerler, hukukun üstünlüğü, demokratik ilkeler doğrultusunda hiçbir hassasiyeti yoktur. Sadece bugüne kadar söylenenlerden ve algı operasyonundan ibarettir. Çünkü söylemleri ile uygulamaları hep farklı olmuştur. Avrupa Birliği, Avrupa ülkeleri, Batı, bugüne kadar dünyada hep darbecileri desteklemişlerdir. Halkın iradesini yansıtan siyasi çıkarlara hiçbir zaman destek vermemişlerdir. Bunun somut örneklerinden birisi de Mısır'daki darbede gördük ve en son 15 Temmuz darbe teşebbüsünde yaşadık. Avrupa, Mısır'daki darbede açıkça seçilmiş olan halkın iradesini yansıtan Cumhurbaşkanını bir silahlı darbe sonucu devrilmesini övmüş, hatta alkış tutmuş, ondan sonra da her türlü desteği veriştir. 15 Temmuz darbe kalkışmasında da Avrupa bir kez daha suçüstü yakalanmıştır. Muhtemelen darbe teşebbüsünün başarılı olmasını bekliyorlardı. Bütün söylemlerini, tavır ve davranışlarını onun üzerine kurmuşlardı. Darbe teşebbüsünün bastırılmasından sonra şaşkınlık yaşadılar. Ne söyleyeceklerini, nerede duracaklarını bilemediler. Bütün hazırlıklarını darbe teşebbüsünün başarılı olması üzerine kurmuşlardı. Avrupa'nın gerçek yüzü budur."

"Avrupa PKK ve 'hayır' cephesiyle beraberdir"

Avrupa'nın Türkiye'deki 'hayır' cephesiyle ortak çalıştığını vurgulayan Canikli, şu görüşlere yer verdi:

"Düşünebiliyor musunuz bakan arkadaşlarımız, düşüncelerini oradaki vatandaşlarımızla paylaşma ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi düzenlemelerinin içeriğini anlatmak üzere orada bulunuyorlar ve bunları dahi anlatmalarına fırsat vermiyorlar. Avrupa aslında hayır cephesine destek veriyor. Terör örgütlerine destek veren, Türkiye'nin ülke bütünlüğüne kasteden, bu konuda çok bedel ödeten, terör örgütlerine inanılmaz destek veren Avrupa ülkeleri, Batı, Almanya, Avusturya, Hollanda'nın hak temel ve hürriyetlerine engel olması aslında çok şaşırtıcı değildir. Bugün de Avrupa, Almanya, hayır cephesiyle, PKK terör örgütüyle beraberdir."

(Metin Akyürek/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nurettin Canikli Hollanda AK Parti Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title