Haberler

Canik'te Projeler Görücüye Çıktı

Samsun'un Canik ilçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan projeler görücüye çıktı.

Samsun'un Canik ilçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan projeler görücüye çıktı.

Canik Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2012-2013 eğitim-öğretim yılı "TÜBİTAK" ve "Bu Benim Eserim" projeleri kapsamında ilçede bulunan okullardaki öğrenciler tarafından hazırlanan projeler, Canik Kültür Merkezi'nde açılan sergide görücüye çıktı. 'Bu benim eserim' projeleri kapsamında 43, TÜBİTAK Projeleri kapsamında 34 projenin görücüye çıktığı sergide ayrıca 4 projede Bilim Kurulu'na gönderildi.

Serginin açılışı öncesinde Emrullah Efendi İlköğretim Okulu öğrencilerinin verdiği mini konser dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu ile öğretmenlerin katıldığı törenle açılan sergide öğrencilerin eserleri beğeni topladı.

Projeleri inceleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'in geleceğinin sağlam olduğunu gördüğünü söyledi. İyi bir gelecek için kaliteli eğitim yuvaları kurduklarını, bunun da meyvelerini almaya başladıklarını ifade eden Başkan Genç, "Eğitim yuvalarımıza 3 milyon liralık yatırım yaptık. Canik'te okul sayısını 7'den 21'e çıkardık. Fiziki sorunlarını çözdüğümüz okullarımızı teknolojik eğitim yuvaları haline getiriyoruz. Buralardan yetişecek öğrencilerimizin daha güzel şeyler üreteceğine inanıyorum" dedi.

21. yüzyılın bilgi çağı olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Bu çağda bilgiyi yönetemeyenler yok olmaya mahkumdur. Bizler öğrencilerimizi bilgili, kültürlü, tartışabilen, fikir üretebilen bireyler olarak geleceğe hazırlamak için çocuklarımızın hizmetindeyiz. Ben inanıyorum ki çocuklarımız kendilerine imkan verildiğinde çok büyük işler başaracaktır. Bu sergi de çocuklarımızın başarısına en güzel örnektir" diye konuştu.

Öğrencilerin hazırladığı projelerin kendisini son derece heyecanlandırdığını ifade eden Başkan Genç, "Eğitime yaptığımız yatırımların boşa gitmediğini görmek gurur verici. Bugün çocuklarımızın neler yapabildiklerini görmek, beni gelecek adına daha çok umutlandırıyor. Geleceğimiz için eğitime yatırım yapmaya devam edeceğiz. Anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin bütün kademelerinin bulunduğu Canik, eğitimin de merkezi olacaktır" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Osman Genç Samsun Canik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title