Haberler

Canik'te 'Büyük Buluşma'

Canik Belediyesi, dünyanın dikkatini Mısır ve Suriye'de Müslümanlara yönelik uygulanan katliamlara çekmek ve şiddete maruz kalan Müslümanlara destek vermek amacıyla 5 Eylül Perşembe günü akşamı Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda "Büyük Buluşma"...

Canik Belediyesi, dünyanın dikkatini Mısır ve Suriye'de Müslümanlara yönelik uygulanan katliamlara çekmek ve şiddete maruz kalan Müslümanlara destek vermek amacıyla 5 Eylül Perşembe günü akşamı Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda "Büyük Buluşma" adı altında "Dua Gecesi" düzenlenecek.

Geceye, şehit olurken Rabia işareti yapan ve Mısır'daki direnişin adeta sembolü olan Esma'nın akrabaları da katılacak. Dursun Ali Erzincanlı, ilahiyatçı İhsan Şenocak, İshak Danış ve Kemal Altınışık'ın da katılacağı gece sonunda Kur'an ziyafeti verecek.

Dünyada farklı ülkelerde Müslümanlara yönelik uygulanan katliamlara duyarsız kalmalarının mümkün olamayacağını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bizim özellikle Mısır ve Suriye'deki kardeşlerimizle hem tarihi hem manevi bağlarımız var. Ben Mısır El Ezher Üniversitesi mezunuyum. Dolayısıyla oradaki Müslüman kardeşlerimizi daha iyi anlıyorum. Dua Gecesi'ni düzenlemekteki amacımız hem oradaki kardeşlerimize destek vermek hem de ölen Müslümanlara dua etmek" dedi.

TÜM SAMSUNLULAR DAVETLİ

Perşembe günü akşam Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda saat 20.00'de başlayacak Dua Gecesi'ne tüm Samsunluları davet eden Başkan Genç, "Büyük Buluşma'ya Mısır'dan misafirlerimiz de katılacak. Esma'nın akrabaları yanımızda olacak. Bizler de buradan onların yanında olduğumuzu hissettireceğiz. Darbelerin ülkeler ve yaşayanları için ne kadar kötü olduğunu en iyi biz biliyoruz. Darbeleri yaşayanlar olarak Mısır'da oynanmak istenen oyunlara seyirci kalmamız mümkün değil. Çünkü Mısır, Suriye, Filistin, Balkanlar ne kadar huzur içerisinde olursa bizler de o kadar huzurlu oluruz. Samsunluları Dua Gecemizde Müslüman kardeşlerimiz için dua etmeye bekliyoruz" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Menderes Suriye Canik Yerel Haberler

title