Haberler

Canik'te Bilgisayarlı Ön Muhasebe Kursu

Samsun'da, Canik Belediyesi'nin, Halk Eğitim Merkezi ile Birlikte Vasıflı Eleman Yetirmeye Devam Ettiği Belirtildi. 3 Yıldır Bine Yakın Kişiye Bilgisayar, Dikiş-nakış, İngilizce Gibi Bir Çok Branşta Sertifika Verildiğine Dikkat Çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Talep Olursa İstenilen Branşta Kurs Açılabileceğini Söyledi.

Samsun'da, Canik Belediyesi'nin, Halk Eğitim Merkezi ile birlikte vasıflı eleman yetirmeye devam ettiği belirtildi. 3 yıldır bine yakın kişiye bilgisayar, dikiş-nakış, İngilizce gibi bir çok branşta sertifika verildiğine dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç, talep olursa istenilen branşta kurs açılabileceğini söyledi.

Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri Sürekli Eğitim Merkezi'nde (SEM) açılan Bilgisayarlı Ön Muhasebe Kursu'nda Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve kursiyerler hazır bulundu. 20 Kişi ile başlayan Bilgisayarlı Ön Muhasebe Kursu'nun talep olması halinde yenisinin açılabileceğine dikkat çekildi. Başkan Osman Genç, "Bir meslek sahibi olmak çok önemli. 3 yıldır gerek Halk Eğitim gerekse kendi imkanlarımızla açtığımız kurslarımızda gençlerimizi meslek sahibi yapmayı kendimize şiar edindik. Açtığımız kurslarımıza özellikle ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor. Bu da bizi sevindiriyor. Çünkü ev hanımlarımızın öğrendikleri ile bir şeyler üretip ev ekonomilerine biraz da olsa katkı sağlamları bizleri sevindirmektedir. Kursları vatandaşlarımızın yarınlarını düşünerek açıyoruz. Talep olursa istenilen branşlarda yeni kurslar açmaya hazırız" dedi.

Bu tür kurslarla insanların ellerine 'altın bilezik' olarak tabir edilen mesleklerini aldıklarını belirten Başkan Genç, "Son yıllarda işyerlerine eleman alımında, sertifika ve kurs bitirme belgesi soruluyor. Çalışmak isteyen herkes mutlaka çalışacakları alanlarla ilgili sertifikalarını almalı" diye konuştu.

Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri SEM'de 20 kişi ile açılan ve hafta içi her gün devam edecek olan Bilgisayarlı Ön Muhasebe Kursu, 300 saat sürecek.

(SAM-SA)

24.04.2007 18:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title