Haberler

Canik'te Aile Eğitimi

Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tarafından Organize Edilen 'Ailede Eğitim' Programı Sürüyor. 29 Mayıs Fatih Parkı'nda Verilen ve Samsun İl Müftülüğü Vaizlerinden Sebile Kılınç'ın Verdiği 'Çocuk Eğitiminde İlk Adım' Konulu Seminere Ev Hanımları Yoğun İlgi Gösteriyor. Çocuk Eğitiminde Anne-baba ve Çevreye Çok Büyük Görevler Düştüğünü Belirten Kılınç, "Çocuklarımıza Şefkat ve M...

Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Ailede Eğitim' programı sürüyor. 29 Mayıs Fatih Parkı'nda verilen ve Samsun İl Müftülüğü vaizlerinden Sebile Kılınç'ın verdiği 'Çocuk Eğitiminde İlk Adım' konulu seminere ev hanımları yoğun ilgi gösteriyor. Çocuk eğitiminde anne-baba ve çevreye çok büyük görevler düştüğünü belirten Kılınç, "Çocuklarımıza şefkat ve merhametle yaklaşmalı ve onlara vicdanı duyguyu yerleştirmeliyiz. Çocukları bir büyük karşımıza alarak, iyinin ve kötünün ne olduğunu onlara anlatmalıyız. Çocukların en önemli öğrenme duygusu taklittir. Bu nedenle çocuklarımıza çok iyi örnek olmalıyız" dedi. Çocuklara mutlaka sahip çıkılması gerektiğini belirten Kılınç, "Çocuklarımıza sahip çıkmazsak, bazı TV dizilerinde mafya rolünde oynayan insanları örnek alıyorlar. Bu nedenle çocuklarımızın kişiliklerinin gelişiminde taklitleştirme ve özdeşleştirme ile başkalarına benzememesi için onlara sahip çıkmalıyız. Kişiliklerinin gelişmesine yardımcı olmalıyız" diye konuştu. Kılınç, program sonrası ailelerin özel sorularını da yanıtladı.

(SAM-SA)

24.01.2008 19:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title