Haberler

Canan Karatay, Veganlara Savaş Açtı: Tahıl Yersek Koyun Gibi Oluruz

Güncelleme:

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Canan Karatay, bu kez veganlara savaş açtı. Karatay, "Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek, tahıl beyinli oluruz." dedi.

Yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen Canan Karatay, bu kez veganlara savaş açtı. Karatay, "Tahıl yersek koyun gibi oluruz." dedi.

"VEGANLIK HASTALIKTIR"

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, tüm hayvansal gıdalardan arınmış beslenme türü olan veganlık konusunda "Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır" dedi. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen araştırmada Türkiye'nin başlıca tuz üretim merkezlerinde üretilen 16 farklı markada sofra tuzunun tamamında miktoplastik bulunması ile ilgili de konuşan Karatay, Kaya tuzunun aslında bir tuz değil, çok önemli bir mineral olduğunu belirtti. Karatay, "Tuzsuz kalmak kalp krizi ve felç yapabilir. Sofra tuzu tehlikelidir. Rafine edilmesi lazım" dedi.

Canan Karatay Veganlara Savaş Açtı: Tahıl Yersek Koyun Gibi Oluruz

"TUZSUZ KALMAK FELÇ YAPABİLİR"

Habertürk'e değerlendirmelerde bulunan Canan Karatay, "Öğütülmemiş, rafine olmamış kaya tuzu... Kristale bir şey bulaşmaz. Tuz tüketmezsek hayat olmaz. Bütün sinir sistemimizin iletisindeki her şeyin altında tuz var. Tuz olmazsa hiçbir organımız çalışmaz " diye konuştu. Karatay, "Tuzsuz kalmak kalp krizi ve felç yapabilir. Sofra tuzu tehlikelidir. İşlem görüyor. Tuz çok önemli bir madde. Rafine edilmesi lazım. Tansiyonu yükselten şekerdir. Tuzsuz hayat olmaz" şeklinde konuştu. Karatay, "Kaya tuzu le suyu içebilirsiniz. Bu sağlıklı. Ast yapan şekerdir, ekmektir, undur, şekerli ve gazlı içeceklerdir" dedi.

Canan Karatay Veganlara Savaş Açtı: Tahıl Yersek Koyun Gibi Oluruz

"TAHIL YERSEK KOYUN GİBİ OLURUZ"

Canan Karatay, "Tahıl hayvan yemidir. İnsan vücudu tahılları kullanmaya programlanmamıştır. Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır." ifadesini kullandı. Karatay, "İthal kuruyemiş yenmemeli. Kuru baklagiller çok önemli. Mutlaka yenmeli. Kuru baklagiller tahıl değildir." İfadesini kullandı.

Canan Karatay Veganlara Savaş Açtı: Tahıl Yersek Koyun Gibi Oluruz

VEGANLIK NEDİR?

Veganlık ya da veganizm, bazı nedenlerle hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri kullanmayı reddetme. Bazen "sıkı vejetaryenlik" diye de adlandırılır. Vegan kişiler, hayvan kullanımı yoluyla elde edilen gıdaları, giyecekleri ve diğer tüm yan ürünleri kullanmayı reddetmektedir.

Canan Karatay, Veganlara Savaş Açtı: Tahıl Beyinli Oluruz

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Canan Karatay Karatay Magazin Sağlık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (60)

TÜRK:

KOYUN BEYİNLİ SENSİN BENCE TEK GEÇERLİ GERÇEĞİ SEN BİLİYORSUN CANAN. VEGANLIK BİR ÖZGÜRLÜK HAREKETİDİR HAYVANLARA GEZEGENE ÖZGÜRLÜK HAREKETİ SENİN GİBİ DÜŞÜNEN BEYİNLER TÜM HAYVAN TÜRLERİNİN NESLİNİ TÜKETTİĞİMİZDE İNSAN ETİ YER ANNE SÜTÜNDEN YOĞURT YAPAR ÇÜNKÜ SİZİN BAKIŞ AÇINIZA GÖRE BAŞKA BİR DÜNYA MÜMKÜN DEĞİL

88
20
yanıtYanıtla
serdar:

Canan hoca koyunlaşmış insanları uyandıran ezberi ve endüstri para sömürüsüne insanı hayvanlaştıran düzene çomak sokan cesur bir anadolu kadını bilim insanıdır, çok yaşa var ol, kapitalist sisteme şiş sokmaya devam helal olsun hocam yerli milli duruşunuza

yanıt0
yanıt0
mühendis:

bu kadına inanmayanlar 50 ye gelmeden gidiyorllar şu kadını dinleyin biraz ya baksana kadın nerdeyse 100e dayandı çoğumuzdan sağlam

2
43
yanıtYanıtla
EMEL:

Maşallah diyelim de yaşla gelen bazı doğal eksilmeleri de kabul edelim.

yanıt0
yanıt0
yorgun demokrat:

ne yiyek ya bu canan karatay da herşeye muhalafet sanki ülkede üretim var herşey organikde biz gdo lu katkılı malllara merak sarmşız boş boş konuşuyor bence bugün organik domates alsam kilosu 20 liradan aşağı değil tamam aldım diyelim biz 6 kişilk aileyiz bu 1 kg domates 1 günde bitecek hafta da 3 kere aldğımı düşün 60 lira 4 haftada 240 lira bu sadece domates hesabı kuş beyinli lier yaa herkesi kndileri gbi zengin zannedyorlarr. . .

42
1
yanıtYanıtla
kklk:

ben bu kadına ınanıyorum.

3
21
yanıtYanıtla
Gereksiz:

Hayatımda gördüğüm en gereksiz Prof. Dr......

3
15
yanıtYanıtla
SAÇMALAMIŞ:

Buğday, Arpa, Mısır, Yulaf, Çavdar, Pirinç vs tahıldır ve yüzlerce yıldır insanlar bunları yer, bunları yiyen de koyun olmaz, önemli olan bunların fabrikasyon ürünlerini değil doğal hallerini pişirip yemektir

14
0
yanıtYanıtla
KARATAY HAKLI SANIRIM:

KONYA TAHIL AMBARI İSE AKP EN ÇOK ORADAN OY ALIYOR İSE AKLIMDA DELİ SORULAR

5
7
yanıtYanıtla
booş kafa:

nasretin hoca sormuş fırıncıya ekmekler seninmi ve niye yemiyorsun tahıl üreten hep tahılmı yer . . siyaseti bilime beslenmeyede bulaştırdınız ya helal olsun. .

yanıt5
yanıt0
Tüm 60 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title