Haberler

Canan Karatay: İthal Kuru Yemiş Yemeyin

Güncelleme:

Kuru yemişin sağlıklı bir besin kaynağı olduğunu dile getiren Karatay, "Ancak ithal kuru yemiş tehlikeli, katiyen yemeyin." uyarısında bulundu.

Konya'da Göl Kitap Fuarına katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kuru yemiş tüketiminin sağlık açısından yararlı olduğunu söyledi.

"BOL BOL KURUYEMİŞ TÜKETİN"

"Vatandaşlarımız bol bol kuru yemiş tüketsin." diyen Karatay, ithal kuru yemiş uyarısında bulunarak şöyle konuştu: "Vatandaşlar, rekolte düşüklüğü nedeniyle fiyatı arttığı için ithal kuru yemişlere de yöneliyorlar. İthal kuru yemiş tehlikeli, katiyen yemeyin. Ülkemizde kabuklu tüm fıstıklar ucuz, onlardan tüketin. Kabuklu aldığımız zaman cevizler de ucuz ve ilaçsız oluyor."

Karatay, fındığın rekoltesi düşük olduğu için fiyatının arttığını belirterek, ucuz fakat sağlıklı kuru yemiş türlerine yönelinebileceğini söyledi.

"FINDIK, FISTIK ÇITIR ÇITIR..."

"Ne ucuzsa onu alın" önerisinde bulunan Karatay, şu bilgileri aktardı: "Çekirdek de olabilir, bol bol yenebilir. Fındık, fıstık çıtır çıtır yenmeli, kan yapar. Ceviz çok önemli bir besin. Kabuğuyla alınacak, kırılıp yenilecek. Cevizlerin kırılacağını bu çocuklar bilmiyor. Ceviz taşla da havanla da veya şimdiki modern kıracaklarla da kırılır. Roma İmparatorluğu zamanında ruh hastalarına ceviz yediriyorlardı çünkü beyne benziyor. Bütün yapılan araştırmalar gösteriyor ki son zamanlarda cevizde ve yumurtada doğal omega 3 var. Hepsi tohumdur. Sağlıklı tohum yersek sağlıklı nesiller ortaya çıkar."

HASTALIKLARIN NEDENİ VÜCUT DİRENCİNİN DÜŞMESİ

Son yıllarda artan kanser vakalarına dikkati çeken Karatay, D vitamini düzeyi yüksek kişilerin kansere yakalanma riskinin düşük olduğunu vurguladı.

Doğal yiyecekler tüketildiğinde vücut direncinin arttığını anlatan Karatay, "Kanser önemli bir hastalık ama o da grip gibi. Bağışıklık sisteminizi çökertmeyeceksiniz. Bağışıklık sisteminiz çökünce her türlü hastalık geliyor. Kitaplarımda da bunu sebepleriyle ve bilimsel kaynaklarla anlatıyorum. Grip veya Alzheimer da olsanız, karaciğer, pankreas, mide, bağırsak, meme, rahim ve prostat kanseri de olsanız bilin ki bağışıklık sisteminiz çökmüştür." ifadesini kullandı.

"GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIK İÇİN D VİTAMİNİ ÖNEMLİ"

Prof. Dr. Karatay, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için doğal yiyecekler tüketilmesi ve D vitamini düzeyinin yüksek tutulması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Karatay Konya Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (42)

xxzzmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Kilosu 60 / 70 tl alıp yiye miyoruz zaten moruk.

12
13
yanıtYanıtla
drakula:

bizahmet öl be kadın. . .

2
21
yanıtYanıtla
TATAR RAMAZANmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Gurban olayım teyzecim ne neguzel anlatıyon zenginlere ben nasıl alıp yiyeuim lastik yırtık ayakkabılarla geçimimi zor sağliyom sen fındıklardan fıstıklsrdan bahsediyon

17
5
yanıtYanıtla
Marko paşamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

En iyisi kuru ekmek

19
1
yanıtYanıtla
Dem bubaa:

çık artık hayatımızdan yahu. her kanalda sen varsın.

7
12
yanıtYanıtla
SevilmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Akili telefonlara telefon faturalara verecek herkezin parasi var sigara alamaya herkezin parasi var ama ekmek almaya para yok yemegin beni daha zeki yorumlar bekliyorum..

13
6
yanıtYanıtla
alp:

tereyağ günde bir çorba kaşığı tüketin diyor, ceviz vs kuruyemiş tüketin, kırmızı et tüketin diyor. ucuz bişey yok mu hoca.

15
1
yanıtYanıtla
TIK ,,,,TIK:

BİZİM EVDE BOL BOL EKMEK SANAYAĞI SÜRÜLÜP YİYİLİYOR EYY GİDİ TEYZECİM BEN BUNLARIN HANGI BİRİNİ ALIPTA YİYECEM ALLAH AŞKINA SÖLERMİSİN

14
1
yanıtYanıtla
77mobilWeb@haberler.com:

Ulan karı gelir düzeyim normalin üstünde ben alamıyorum asgari ücretli işsiz vatandaş memur vatandaş nasıl alsın bırakı açlık sınırı altındaki bu millete beslenme derslerini millet kuru ekmek yemekten koca göbekli oldu

11
4
yanıtYanıtla
nühü:

Bonfile, pastırma ile kuruyemiş aynı fiyat. Bu çok normal bir durummudur ?

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title