Haberler

Çanakkaleekköylüler, Maden Firması Yetkililerini Kovaladı

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Muratlar Köyü ve Çan İlçesi sınırlarında kalan Söğütalan Köyü yakınlarında altın arama faaliyetlerinde bulunan iki maden firmasının 3 yetkilisi, Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı için geldikleri...

Çanakkale'nin Bayramiç İlçesi'ne bağlı Muratlar Köyü ve Çan İlçesi sınırlarında kalan Söğütalan Köyü yakınlarında altın arama faaliyetlerinde bulunan iki maden firmasının 3 yetkilisi, Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı için geldikleri köyde, çoğunluğu kadın 50'ye yakın köylünün tepkisiyle karşılaştı. Toplantının yapılmasını engelleyen kadınlar, 3 firma yetkilisi bölgeden ayrılıncaya kadar protestolarını sürdürdü.

Bayramiç İlçesi sınırlarındaki Muratlar Köyü'ne bugün gelen iki maden firmasının 3 yetkilisi, altın arama çalışmaları yapılan köylerin murtarları ve Bayramiç Belediye Başkanı CHP'li İsmail Sakin ile ÇED toplantısı yapmak istedi. Ancak firma yetkililerinin geleceğinden haberdar olan çevreci grup ile köylüler, toplantının yapılacağı Muratlar Köyü'nde biraraya geldi. Çoğunluğu kadın, 50'ye yakın köylü ile çevreciler, 3 yetkilinin, toplantının yapılacağı yere girmelerini engelledi ve geldikleri araçlara kadar kovaladı. Araçlarına binen 3 yetkili bölgeden ayrılıncaya kadar kalabalık grup protestoyu sürdürdü. Bölgede güvenlik önlemi alan jandarmanın yetersiz kaldığı görüldü. Bir türlü sakinleşmeyen köylü ve çevreciler, firma yetkilileri bölgeden ayrılınca protestolarına son verdi.

Çevre İl Müdürlüğü'nden yetkililer, ÇED toplantısının yapılamadığına dair tutanak hazırladı. Söğütgediği Köyü Muhtarı Şaban Çırak, "Altın arayan maden firmalarını köylerimizde istemiyoruz" diye konuştu

GÖRÜNTÜLER GEÇİLİYOR

Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ (Çanakkale),(DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Bayramiç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title