Haberler

Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Malatya''da Tören

Malatya Valisi Ulvi Saran, "Canlarını feda edenlerin bu topraklar üzerinde huzur ve barış içinde hayatlarını sürdürmekte olan bizler için ne anlama geldiklerinin şuuru içerisindeyiz" dedi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Malatya Şehir Mezarlığı'nda tören düzenlendi.

Vali Saran, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törendeki konuşmasında, bin yıldır üzerinde yaşadığımız vatan topraklarının emanetçileri olarak şehitlerin huzurunda olduklarını söyledi.

Saran, şunları kaydetti:

"Türk milletinin var olma ve yok olma mücadelesinin bir sembolü olarak tarihe geçen Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, canları feda edenlerin hala bu topraklar üzerinde huzur ve barış içinde hayatlarını sürdürmekte olan bizler için ne anlama geldiklerinin şuuru içerisindeyiz. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü münasebetiyle sizlerden devraldığımız emanetin omuzlarımıza ne kadar büyük bir sorumluluk yüklediğini biliyoruz. Hür ve bağımsız olarak yaşadığımız vatanımızda siz aziz şehitlerimize olan minnet borcumuzu kalbimizin en derinliklerinde hissettiğimizi anlatmak zorundayız."

İkinci Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Necdet Tuna ise şehitlerin aziz hatıralarını yad etmek adına bir araya geldiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Milletimizin özgürlük ve bağımsızlığı, vatanımızın birliği ve bütünlüğü, Cumhuriyetimizin korunup yüceltilmesi uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme giden şehitlerimizi bir daha minnet duygularıyla anıyoruz. Bugün Malazgirt'te, Kosova'da, Niğbolu'da, Mohaç'ta, Yemen'de, Galiçya'da, Kafkasya'da, Sarıkamış'ta,Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kocatepe'de, Kore ve Kıbrıs'ta yurdumuzun her karış toprağında semalarında ve denizlerinde ölümsüzlük şerbeti içenlerin cennete girdikleri gündür. Bugün Çanakkale'de barutun kanla, kanın canla, canın vatanla, vatanın bayrakla destanlaştığı gündür. Çanakkale bir coğrafyanın adıdır. Türk yurdunun batıya açılan kapısıdır. Ancak Çanakkale'nin üç anlamı vardır; birincisi geçilmez, ikincisi askerlik tarihinin en başarılı savunması, üçüncüsü de Türk ulusunun kahramanlığının değişmez bir kanıtıdır."

Konuşmaların ardından şehitlikler ziyaret edilerek, kabirlere karanfiller bırakıldı.

2009 yılında Sivas'ta askeri aracın kaza yapması sonucu şehit olan Jandarma Er Şükrü Ulutaş'ın annesi Azize Ulutaş, oğlunun mezarının başında Kürtçe ağıtlar yakarak, ağladı.

Törene, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik, 2. Ordu Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Kantarcıoğlu ve şehit yakınları da katıldı.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Güncel Haberler

title