Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97.yıl dönümü dolayısıyla Koyulhisar Mehmet Kavala Çok Programlı Lisesi öğrencilerince hazırlanan "Çanakkale" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü dolayısıyla Koyulhisar Mehmet Kavala Çok Programlı Lisesi öğrencilerince hazırlanan "Çanakkale" adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Koyulhisar Mehmet Kavala Çok Programlı Lisesi salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okulun tarih öğretmeni Resul Parmaksız yaptı.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından lise öğrencilerince hazırlanan oratoryo sunuldu. Okulun öğrencileri tarafından hazırlanarak sunulan ve Çanakkale Zaferini anlatan tiyatro gösterisini izleyenler duygu dolu anlar yaşadı. Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu programda, okulun muhasebe ve vergi uygulamaları öğretmeni Çiğdem Yalçın'ın yaptığı semazen gösterisi büyük ilgi gördü.

Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük, yaptığı konuşmada, "Bizlere böylesine anlamlı bir programı ve Çanakkale ruhunu yaşatan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Duygulu anlar yaşadık. Bizlerin bugünlere gelmesinde emeği olan aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum" dedi.

Programda, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ilçede düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Koyulhisar Kaymakamı İsmail Sündük, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Yücel Yılmaz, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ve Hakim Emre Danışman tarafından verildi.

Programa İlçe Emniyet Amiri Yunus Emre Ünveren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz, veliler ve vatandaşlar katıldı.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Yücel Yılmaz Koyulhisar Yerel Haberler

title