Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 93. Yıldönümü

Eğitim ve Bilim Çalışanları Hak Sendikası (Eğitim Hak-sen) Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Babatonguz, Türk Vatan ve Milletinin Ebedi Varlığı ile Devletin Bölünmez Bütünlüğü Uğruna Gözlerini Kırpmadan Canlarını Feda Eden Şehitleri Şükran ve Rahmetle Andıklarını Belirtti.

Eğitim ve Bilim Çalışanları Hak Sendikası (Eğitim Hak-Sen) Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Babatonguz, Türk vatan ve milletinin ebedi varlığı ile devletin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden şehitleri şükran ve rahmetle andıklarını belirtti.

Babatonguz, yaptığı yazılı açıklamada, Türk tarihinin her sayfasını altın harflerle yazılmış destanlarla dolu olduğunu kaydetti. Türk tarihinin şeref sayfalarından birinin de bundan 93 yıl önce 18 Mart'ta Çanakkale'de yazıldığını belirten Babatonguz, "Çanakkale'de, teknik üstünlük yurt ve ulus sevdası karşısında bütün anlamını yitirmiş, zafer mertlikle kucaklaşmıştır. Ölüm şehit olmakla yüceltilmiştir. Türk ulusunun Atatürk'e kavuştuğu muhteşem bir zaferin adıdır. Çanakkale, düşmanın zannettiği gibi öylesine bir savaş ve sıradan bir ölüm yeri değildir. Çanakkale, Türk'ün bitti sanılan askeri gücünün tükenmediğini, koşullar ne kadar ağır olursa olsun, iyi yönetildiği takdirde tüm zorlukların üstesinden gelebilecek güç ve inanca sahip bulunduğunu dünyaya kanıtlamıştır. Bu duygu, düşüncelerle '18 Mart Şehitler Günü' vesilesiyle başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, gözlerini kırpmadan asil kanlarını bu topraklara akıtarak sonsuzluğa ulaşan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyoruz" dedi.

(BH-ŞA-Y) 18.03.2008 18:33 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title