Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü

Türkiye Kamu-sen Sivas Temsilciliği, Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü Kutlamaları Çerçevesinde 'Çanakkale Zaferi' Adlı Fotoğraf Sergisi Açtı.

Türkiye Kamu-Sen Sivas Temsilciliği, Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde 'Çanakkale Zaferi' adlı fotoğraf sergisi açtı.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde kurulan fotoğraf sergisi sebebiyle bir konuşma yapan Kamu-Sen İl Temsilcisi Musa Akkaş, insanlık tarihinin en çetin ve en kanlı savaşlarına sahne olan toprağın her zerresinin şehit kanlarıyla sulandığı büyük Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümünü kutladıklarını belirti.

Beş bin yıllık dünya tarihinde Çanakkale Savaşı'ndaki kadar büyük kayıp veren başka bir savaş olmadığını anlatan Akkaş, şöyle konuştu: "Bu savaşta 253 bin Türk askeri şehit düşmüş, İtilaf Devletlerinin resmi kayıtlarına göre ölü sayısı 780 bin olarak tespit edilmiştir. 18 Mart 1915'te devletimize, dinimize, namus ve şerefimize manganın tabur, taburun tümen olduğu bir tarihtir. 18 Mart 1915'te Başkomutan Mustafa Kemal'ın önderliğinde ölüm emrinin verildiği 'Çanakkale Geçilemez' diyerek destan yazan, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir zafere imza atan Türk milletinin vatan sevgisinin kanıyla, canıyla ve imanıyla şaha kalktığı bir gündür."

Akkaş, savaşta metrekareye 6 bin merminin düştüğü, siperler arasında mesafenin 8 metreye düştüğü bir savaşta yurdun dört bir yanından gelen bu milletin insanlarının destan yazdıklarını söyledi. Akkaş, bu muhteşem mücadeleyi sendika olarak insanlara anlatmak için fotoğraf sergisi açtıklarını belirtti.

160 fotoğraf ve destan yazılarının bulunduğu serginin 3 gün geziye kalacağını söyleyen Akkaş, sergiye tüm Sivaslıları davet etti. Yapılan konuşma sonrasında serginin açılışı yapıldı.

(İG-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title