Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü

Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü Nedeniyle Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi.

Osmaniye'de 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Daha sonra Asri Mezarlık, Karacalar Mezarlığı ve Büyük Cami yanındaki şehitlikler ziyaret edildi. Buralardaki ziyarette mezarlıklara Türk bayrağı ve karanfil bırakıldı. Ardından Müftü Vekili Fırat Kahraman tarafından dua yaptırıldı.

Şehitliklerin ziyaret edilmesinin ardından Atatürk İlköğretim Okulu'nda şehitleri anma programı düzenledi.

Buradaki programda şehit yakınları ve gaziler adına konuşma yapan Gazi Abdullah Babaoğlu, "Bugün; dünyada Türk adının duyulduğu andan itibaren bayrağımızı yeryüzünün her noktasına taşıyanların, üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, Türklük uğruna bedenlerini toprağa koydukları gündür. Bugün; Yurdumun semalarında, denizlerinde, Malazgirt'te, Kosova'da, Niğbolu'da, Yemen'de, Galiçya, Kafkasya, Sarıkamış, Çanakkale, Kocatepe, Kore, Kıbrıs, Irak, Hakkari, Van, Şırnak'ta, dağ başında bir köyde, kendini sözde medeni sanan ülkelerde şehit olanların günüdür. Bugün; barutun kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür. Bugün; 'Yare nişandır tenine erlerin, şehitlik son rütbesidir askerin' deyip, oğlunun tertemiz alnını öperek son yolculuğuna uğurlayan şehit asker, ana ve babalarıyla oğlunu, kızını vatana hizmet için yetiştiren şehit polis, öğretmen ve diplomatlarımızın ana ve babalarının günüdür. Şehitlerimiz binlerce yıldan beri Türk'ün milli varlığını sürdürmek için vatan, millet, istiklal, hürriyet, insanlık ve barış ülküsü uğruna canlarını feda ettiler. Onlar kahramandı. Onlar cesurdu. Onlar gerektiği için canlarını büyük Türk Milleti için verdiler. Aziz şehitlerimiz size minnettarız, sizi unutmayacağız" dedi.

Konuşmanın ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bahattin Kalaycı ve Gazi Fehmi Özdemir'in berat ve madalyası verildi.

Şehit Bahattin Kalaycı'nın eşi Nazan, 1 yaşındaki kızı Aslıhan ve 7 yaşındaki oğlu Metehan'ın katıldığı törende, Vali Zübeyir Kemelek Şehit Kalaycı'nın madalyasını oğlu Metehan'a taktı. Kemelek daha sonra Gazi Fehmi Özdemir'in madalyasını takıp, beratını verdi.

Tören, oratoryo ve müzikal sunum ile sona erdi.

(ACK-AB-AB-Y)

18.03.2007 15:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title