Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 92.yıldönümü

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 92.yıldönümü, Adana'da da Düzenlenen Törenlerle Kutlandı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 92.Yıldönümü, Adana'da da düzenlenen törenlerle kutlandı.

Adana Asri Mezarlık Şehitliği'nde düzenlenen törende, şehit yakınları evlatları için dualar edip "Şehitler ölmez" şeklinde sloganlar atarken, gözyaşlarını tutamadı.

Adana Valisi İlhan Atış, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Cengiz Akın, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Celal Yüksek ile askeri ve mülki erkanla, kuruluşlar, 6.Kolordu Komutanlığı Bandosu, orta dereceli okullardan öğrenciler ve şehit ailelerinin de katıldığı tören çelenklerin konulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunması ve ay - yıldızlı bayrağın göndere çekilmesiyle başladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın mesajının okunması, 6.Kolordu Komutanlığı'nda görevli Muhabere Binbaşı Can Sert'in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce belirlenen iki öğrenci tarafından şiirler okundu.

Vali İlhan Atış'ın Şehitlik İmza Defteri'ni imzalamasının ardından protokol ve şehit aileleri şehitliği ziyaret etti. Şehitlikte, şehit ailelerine karanfiller dağıtıp, mezarlarına da çiçekler koyan Vali Atış ile Tuğgeneral Akın ve Başkan Durak, şehitler için dualar ettiler.

Vali Atış, şehitlikte bulunan şehit ailelerine "Üzülmeyin, bizler sizler için varız. Bu vatan için varız" diyerek teselli etti.

Protokol mensupları daha sonra Buruk Mezarlığı'na giderek Polis Şehitliği'ni ziyaret ettiler.

(DF-AB-AB-Y)

18.03.2007 13:25 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title