Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 92. Yıldönümü

Çanakkale Zaferi'nin 92. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törende, şehit ailelerine devlet övünç madalyası verildi. Törende Vali Vekili Nevzat Sinan ve bazı şehit aileleri gözyaşlarını tutamadı.

Afyonkarahisar'daki törenler, bu yıl Gazi Endüstri Meslek Lisesi tarafından organize edildi. Garnizon Şehitliği'ne çelenklerin sunulmasının ardından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Okul Müdürü Erol Avcıoğlu, nice zaferlerin içinde acı ve burukluk olduğunu belirtti. Çanakkale Zaferi'nin de bunlardan biri olduğunu vurgulayan Avcıoğlu, "Bütün gücü ve gururu ile Çanakkale önlerine gelen birleşik donanma, 18 Mart 1915'te boğazdan bir çırpıda geçerek, İstanbul'da demirlemeyi ve böylece savaşı kolay bir şekilde sona erdirmeyi hesaplıyordu. Ancak öyle olmadı. Yüz binlerce vatan evladı vatan için, millet için, mukaddesat için vücutlarını siper ettiler. Bizler yetişen Türk çocukları olarak şunu biliyor ve şuna inanıyoruz ki, vatan evlatlarından savaşta kan, barışta ter ister. Sizlerden kan istedi, esirgemeden verdiniz. Bu gün vatanın bizlerden istemekte olduğu teri, öğrenci olarak derslerimizde, işçi olarak fabrikalarımızda, çiftçi olarak tarlamızda, yönetici olarak makamımızda, Yüce Atamız'ın da belirttiği gibi 'Çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak' için akıtacağımıza, bunda hiç tereddüt göstermeyeceğimize, manevi huzurunuzda söz veriyoruz" diye konuştu.

İstihkam Yarbay Sadullah Alkan ise, Çanakkale savaşlarının stratejik yönlendirmesini anlattı. Törende daha sonra Vali Vekili Nevzat Sinan tarafından malul jandarma er Engin Arıkaya'ya devlet övünç madalyası verildi. Törende Vali Vekili Nevzat Sinan ve bazı şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. Tören, öğrencilerin şiir okuması, slayt gösterisi ve piyes ile sona erdi. Törenlere CHP Afyonkarahisar milletvekili Halil Ünlütepe, bağımsız milletvekili Mahmut Koçak, Belediye Başkan Vekili Şükrü Yücel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin, Jandarma Komutanı Memduh Akoğlu, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, askeri erkan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

(SY-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title