Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü Yılı Maltepe'de Kutlandı

Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yılı Maltepe'de kutlandıİSTANBUL,(DHA)-ÇANAKKALE Zaferi'nin 103'üncü yılı, Maltepe Meydanı'nda coşkulu bir etkinlikle kutlandı.

Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yılı Maltepe'de kutlandı

İSTANBUL,(DHA)-ÇANAKKALE Zaferi'nin 103'üncü yılı, Maltepe Meydanı'nda coşkulu bir etkinlikle kutlandı. Mehter takımının katılanlara zengin bir konser sunduğu programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Maltepe Belediyesi, Çanakkale Zaferi'ni ve bu destansı zaferi tarih sayfalarına yazan kahraman şehitleri 103. yılında Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın katılımıyla Maltepe Meydanı'nda andı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından Mehter takımı da Maltepeli vatandaşlara bir konser verdi. Maltepe Merkez Camisi'nde Cuma namazı öncesinde okutulan mevlidin ardından programa katılan vatandaşlara mevlit şekeri, ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi.

'HİÇ KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ OLMADI'

Günün anlam ve önemine değinen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, 'Çanakkale destanını tarih yazan şehitlerimizin anısı önünde bir kere daha eğilmek için bugün bir araya geldik. Bu topraklarda üzerinde yaşayan atalarımız hiçbir zaman tarih boyunca başkalarının toprağına göz dikmemişlerdir. Çanakkale'de haftalarca direndik. Üzerimize geldiler, püskürttük. Planlar yaptılar, bozduk. Çanakkale'ye gelenleri bir kere daha tarihte hüsranla karşı karşıya bırakarak onlara diz çöktürttük. Bunu Ulu Önderimiz Atatürk'ün öncülüğünde gerçekleştiren Mehmetçiklerimiz bir başka tarihe not düşmüştür. Dünyanın başka ülkerinden Çanakkale'ye gelip Anadolu'yu işgal etmek için çaba sarf eden yabancı askerler canını yitirdiklerinde, orada başına ilk koşan, defneden, yaralısına su veren yine Mehmetçik olmuştur. Bu kadar asil bir toprağın üzerinde yaşıyoruz. Çünkü biz hiç kimsenin toprağında asla gözümüz olmadı, olmayacaktır' ifadelerini kullandı.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Maltepe Belediyesi Çanakkale Zaferi Ali Kılıç İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
title