Haberler

Çanakkale'yi Köprü Heyecanı Sardı

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Gelibolu İlçesi Sütlüce mevkii ile Lapseki İlçesi Şekerkaya mevkii arasında yapılması planlanan boğaz köprüsünün temelinin 18 Mart 2017 tarihinde atılacağını açıklaması, Çanakkale'de büyük bir heyecan ve hareketlilik yarattı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Gelibolu İlçesi Sütlüce mevkii ile Lapseki İlçesi Şekerkaya mevkii arasında yapılması planlanan boğaz köprüsünün temelinin 18 Mart 2017 tarihinde atılacağını açıklaması, Çanakkale'de büyük bir heyecan ve hareketlilik yarattı. Köprü müjdesi, bölgedeki emlak fiyatlarını ciddi oranda arttırırken, vatandaşlar da feribot sırası beklemekten kurtulacağı için büyük sevinç yaşadı.

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz cuma günü Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün müjdesini verdi. Çanakkale Boğaz Köprüsü için imzayı attığını, süreç başladığını ve 18 Mart 2017'de kazmayı vuracaklarını açıkladı. Televizyonlarda köprü müjdesini canlı yayında izleyen Çanakkaleliler'i büyük bir heyecan sardı. Yaklaşık 30 yıldır, söylemden öteye gitmeyen ve bugüne kadar bir hayal olarak kalan Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün, Gelibolu İlçesi'nde Sütlüce mevkisi ile Lapseki İlçesi Şekerkaya mevkisinde yapılması planlanıyor. Çanakkale 1915 Köprüsü'nün kuleler arası açıklığının 2023 metre olacağı ve 2023 yılına kadar hizmete gireceği bildirildi.

AK Partili Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Başbakan'ın canlı yayında köprü müjdesini vermesinin bölgede heyecan yarattığını söyledi. Köprünün, sadece Lapseki ve Çanakkale için değil, bölge ve Türkiye için önemli bir proje olduğunu anlatan Başkan Yılmaz, İnşallah hep birlikte 2017'nin 18 Mart'ın da kazmayı vuracağız ve Çanakkale'ye yeni bir köprü kazandırmış olacağız. En önemlisi, boğaz geçişlerinde feribotlarda yaşanan sıra beklemeyle ilgili sorun kökünden çözülmüş olacak. Bölgemiz insanına da ekonomik olarak çok şey kazandıracak. Önümüzdeki yıllarda bölgemizde çok büyük değişiklikler olacağına inanıyoruz. Lapseki ve çevresi bakir bir bölge. Bu bölgeye çok büyük talepler var. Köprüyle beraber bu bölgeye talepler artmaya başladı. Başbakanın canlı yayında temelin atılacağı tarihi söylemesiyle birlikte bölgemizde farklı bir heyecan yaşanmaya başladı dedi. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki olarak imar ve altyapı yönünden de köprüye hazır olduklarını belirterek şöyle konuştu

Biz buradaki çarpık düzene kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bizim bir düzenimiz var burada ve devamını sağlayacağız. Lapseki'ye olan talebin karşılanması önemli. Önümüzdeki yıllarda burada bir nüfus artışının olacağı görünüyor. Biz bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Şu an Lapseki'nin nüfusu 15 bin civarında ama alt yapısı, suyu, doğalgazı ve sosyal alanlarıyla birlikte Lapseki'nin altyapısını 50- 60 bin nüfusa göre hazırlıyoruz.

HARİTAYA KÖPRÜYÜ KONDURDU

Lapseki'de 6 yıldır emlakçılık yapan Selahattin Bodur ise, köprünün yapılacak olması nedeniyle ilçede büyük bir hareket yaşandığını söyledi. Emlak sektöründe son iki, üç yılda muazzam bir alışveriş yaşandığını ifade eden Bodur, Lapseki İlçesi ve bağlı Çardak beldesinin sırtlarında deniz gören ve yolu olan yerler ile ilçeye bağlı Suluca ile Kemliklialan bölgelerinde arsa ve tarlaların revaçta olduğunu belirtti. Bodur, Tabi ki 2- 3 yıl önce dönümü 10 bin lira olan yerler bugün için dönümü 50 bin ile 70 bin lira arasında gidiyor. İstanbul, Bursa gibi yerlerden birçok yatırımcı bizi arıyor. Depo için yer talep ediyorlar. Satılık daire, arsalara çok büyük talep var. Köprü söylentisinden sonra talepte büyük bir patlama yaşandı. Zannediyoruz ki bayramda ve sonrasında iyi talepler olacak dedi.

İlçede emlakçılık yapan Sadettin Atasoy ise Başbakanımızın köprünün temelinin 18 Mart'ta atılacağını söylemesi üzerine, emlak sektörü tamamen patladı. Şuanda bütün yatırımcıları bekliyoruz dedi. bodur, ofisindeki Çanakkale haritasına Gelibolu-Lapseki arasına bir köprü fotoğrafının şimdiden yapıştırdı.

Vatandaşlar ise köprünün yapılacak olmasını güzel bir gelişme olarak değerlendirdi. Feribotlardaki araç sıralarının kalkacak olması, ve saatlerce feribot sırası beklemekten kurtulacak olmaları nedeniyle sevinçli olduklarını belirtti. Çanakkale Boğaz Köprüsünün yapılmasının, gelir kaynağı oluşturacağını belirten vatandaşlar, İlçede şimdiden arsa fiyatlarının kat kat arttığını, hatta satılık arsa bulmanın zor olduğunu söyledi.

Biga İlçesinde yaşayan Cahit Akkayalı da Köprü yapılacak ama geç kalınmış bir karar. İstanbul'a üç köprü yapıldı da bir tane de Çanakkale'ye yapılması gerekirdi. 18 Mart'ta temelin atılacağını duyduk. Memnun oluruz. Biran önce yapılsın dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Çanakkale Gelibolu Lapseki Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title