Haberler

Çanakkale Türküsü 5 Dilde Yankılandı

Güncelleme:

Çanakkale türküsünü Başakşehir'de Türkçe, Kürtçe, Boşnakça, Arnavutça ve Arapça olarak seslendirdiler

Başakşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Dilden Dile Çanakkale' etkiliğinde Çanakkale türküsü Türkçe, Kürtçe, Boşnakça, Arnavutça ve Arapça olarak seslendirdi.

Çınar Kültür Merkezi' nde gerçekleşen gecede, vatandaşlar salonu tamamen doldurdu. Geceye AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da katıldı. Program, Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı. Gece Tarihçi Talha Uğurel'in sunumu ile devam etti.

ÇANAKKALE DESTANI SALONU AĞLATTI

Tarihçi Talha Uğurel'in Çanakkale Destanı'nı anlattığı sunum salonda bulunanları ağlattı. Kahraman askerlerin hangi şartlarda vatanı koruduklarını anlatan Uğurel, konuşmasının sonunda uzun süre alkışlandı.

Gecede konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Her sene Çanakkale zaferiyle ilgili programlar yapılır. Açılım programı çerçevesinde bizde Çanakkale zaferi programını farklı bir şekilde yapalım dedik. Çanakkale o zafer, teknolojinin gücü karşısında kardeşliğin, dayanışmanın, inancın zaferi. O kardeşlik, dayanışma, o inanç, o dönemde bir destan yazmış. Zaman zaman o destanları tekrar yazamadığımızı düşündüğümüz zaman Çanakkale ruhuna dönüp baksak onu görebiliyoruz. Aslında biz Çanakkale türküsünü sadece Türkçe biliyorduk. Aslında başka dillerde de aynı türkü söyleniyormuş. Gündemde olan açılım projesi çerçevesinde belki farklı dillerde söyletmek güzel ama o zaferin aslında nasıl kazanıldığına baktığınız zaman işin özü orada. Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıya o destan yazılmış" dedi.

UĞUR IŞILAK COŞTURDU

Konuşmaların ardından sanatçı Uğur Işılak mini bir konser verdi. Programa Çanakkale Türküsü ile başlayan Uğur ışılak, sevilen şarkılarını seslendirdi. Uğur Işılak konserini 'Haydi Anadolu' şarkısı ile bitirdi. Salonda bulunanlar da şarkıya eşlik etti.

Uğur Işılak'ın ardından sahneye çıkan Suzan Kardeş, Zeyt Soto, Ender Doğan, Berdan Mardini, 'Çanakkale Türküsü'nü kendi dillerinde söyledi. Programın ardından 5 sanatçı, başkan Mevlüt Uysal ve İstanbul Milletvekili Harun Karaca aynı anda türküyü Türkçe seslendirerek salondan büyük alkış topladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Uysal Uğur Işılak Başakşehir Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title