Haberler

Çanakkale: Türkiye ve Çanakkale'de İşsizlik

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Daniş, Türkiye'de ve Çanakkale'de İşsizliğin Azaldığını Söyledi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Daniş, Türkiye'de ve Çanakkale'de işsizliğin azaldığını söyledi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mehmet Daniş, Türkiye'nin kanayan yarası hale gelen işsizlik sorununun ekonominin istikrarlı büyümesi ile birlikte azalmaya başladığını belirterek, "2000 ve 2001 yılı krizlerinde yüz binlerce kişi işini kaybetmiş, bunun yanında birçok sanayicimiz ve işadamımız da istihdamda daralma yolunu seçmişti. 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra işbaşına gelen AK Parti iktidarında kendini gösteren güven ve istikrar ortamının devamlılık arz etmesi, hem yeni işyerlerinin açılmasına hem de üretimdeki verimlilik ve kapasite kullanım oranlarının artmasına yol açmıştır. Böylelikle rekor büyüme sağlanmış ve ihracatta ciddi manada patlama yaşanmıştır. İşte bütün bu olumlu gelişmeler istihdama da yansımış ve hem ülke genelinde hem de Çanakkale'de işsizlikte azalmalar ortaya çıkmıştır" dedi.

Mehmet Daniş, 2002 yılında yüzde 10,3 olan işsizlik oranında devamlı bir azalma olduğunu da ifade ederek, "Bu, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8,8'e kadar gerilemiştir. Ülke genelindeki bu olumlu tablo, Çanakkale'de de kendini göstermektedir. SSK ve Bağ-Kur kayıtlarına baktığımızda bu gerçeği net olarak görebiliriz. Çanakkale SSK Müdürlüğü'ne bağlı zorunlu sigortalı sayısı 2002 yılında 32 bin 583 iken 31 Ağustos 2006 tarihi itibarıyla bu oran 45 bin 400'e çıkmıştır. Bu dönemde isteğe bağlı sigortalı sayısı da 10 bin 886'dan 4 bin 250'ye düşmüştür. 1479 sayılı Esnaf Kanunu'na tabi olarak Çanakkale Bağ-Kur'a tescil edilen kişi sayısı 2002 yılında bin 120 iken bu rakam 2005 sonunda bin 899; bu yılın Eylül ayı sonu itibarıyla da bin 312 olmuştur. Görülmektedir ki, hem ülkemizde hem de Çanakkale'de bugün, ekonomik ve siyasi açıdan devraldığımız olumsuz tablodan oldukça uzaklaşılmış, Çanakkaleli vatandaşlarımız geleceğe yeniden umutla bakmaya başlamışlardır" diye konuştu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title