Haberler

Çanakkale: Tobb Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Çanakkale'de

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklığlu, borsadaki manipülasyonların normal olduğunu, ekonomide yapısal reformlar tamamlanmış olsaydı Türk ekonomisinin dünyadaki son dalgalanmalardan bu kadar etkilenmemiş olacağını söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklığlu, borsadaki manipülasyonların normal olduğunu, ekonomide yapısal reformlar tamamlanmış olsaydı Türk ekonomisinin dünyadaki son dalgalanmalardan bu kadar etkilenmemiş olacağını söyledi.

Trakya bölgesindeki oda ve borsaların toplantına katılmak için Çanakkale'ye gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklığlu, ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde borsada yaşanan manipülasyonları değerlendiren Hisarcıklıoğlu, "Bütün dünya borsalarında bu tür şeyler oluyor. Bununla ilgili SPK'nın aldığı önlemleri olumlu buluyoruz. Bunlar bütün dünya borsalarında oluyor. Eğer zaten borsayla, dövizle uğraşıyorsanız bu tür manipülasyonların olduğunu bileceksiniz. Normal bu. Bunun cezası var. Cezasını da çekiyorsunuz. Ben özellikle Türk halkına şunu tavsiye ediyorum. Dalgalanmanın olduğu bu 1 Mayıs'tan itibaren bir yeknesaklık yoktu. Yeknesaklık olmasını beklemiyoruz ama bakıyorsunuz herkes bulunduğu pozisyona göre değerlendirme içine giriyor. Bu da tabii uygun değil. Esas olarak ilk önce ülkemizin ekonomisi, daha sonra kendi nereden kazanıyorsa ona göre bakması lazım" dedi.

Mayıs başından itibaren başlayan dalgalanma sürecinden en fazla etkilenen yerin Türkiye olduğunu dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, "Bu süreç içerisinde para ve borsanın değer kaybetmesi açısından etkilenen yer Türkiye oldu. Ama bu küresel bir dalgalanmanın Türkiye'ye yansımasıydı. Bundan ders çıkartmak lazım. Bugün itibarıyla Merkez Bankası almış olduğu tedbirlerle piyasaya hakim olduğunu açık ve net olarak kuvvetli bir göstergeyle ortaya koydu. Bundan memnunuz. Bu dalgalanmadan Türkiye'nin neden fazla etkilendiğinden büyük ders çıkarmamız lazım. Bizi bunun siyasi boyutu pek ilgilendirmiyor. Siyasi boyutu zaten kamuoyu tartışıyor. Bizi en çok ilgilendiren bölümü ekonomik boyutu. Bu tür küresel dalgalanmalarda Türkiye'nin daha az etkilenmesi için ne yapılması gerekir derseniz, bunun başında Türkiye'nin yapısal reformlarını hızla tamamlaması gerektiğini söyleyebiliriz. Eğer bu ekonomideki yapısal reformlarımızı tamamlamış olsaydık, bu kadar etkiyi hissetmeyecektik. Bunun dışında ise muhakkak hükümetin mikro ekonomik tedbirler paketini ortaya koyması, hangi durumda nasıl iyileşme sağlanacağının belli olması piyasalara daha da güven getirecektir. Şu anda Merkez Bankası'nın almış olduğu kararlarını biz çok olumlu buluyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Hisarcıklığlu, oda ve borsaların ortak toplantısına katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, borsaların ve odaların meselelerinin ele alınacağı öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title